Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

CIOS Medewerker sport en recreatie | voetbalroute

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25500

Jij wilt je skills als voetbaltalent graag combineren met een sportopleiding?

Je volgt een jeugdopleiding bij een Limburgse betaalde voetbalclub en je wil je graag zo goed mogelijk voorbereiden op je voetbalcarrière? Niet alleen op sportief gebied met de juiste techniek, maar daarnaast ook met een gezonde leefstijl en kennis van het voetbal vak in een professionele omgeving. Mooi! Met deze speciale voetbalopleiding, waarvoor VISTA college intensief samenwerkt met Roda JC, MVV, Fortuna, VVV en de KNVB, wordt het voor jou mogelijk om je topsport carrière te combineren met een opleiding op het gebied van sport en recreatie.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De voetbalopleiding is een variant van de reguliere 2-jarige mbo opleiding tot medewerker sport en recreatie. Het grote verschil met de reguliere opleiding is dat deze opleiding zich volledig focust op voetbal en het leven als topsporter. Naast de reguliere vakken die horen bij de opleiding tot dienstverlener binnen sport en recreatie, staan veel vakken in het teken van voetbal en is er ook aandacht voor onderdelen als hersteltraining, krachttraining, videoanalyse en een gezonde leefstijl. Ook het volgen van een opleiding tot (jeugd) voetbaltrainer maakt deel uit van het programma. Het lesprogramma is bovendien op maat gemaakt. Dat betekent dat er rekening wordt gehouden met jouw trainingsschema bij de betaalde voetbalclub waar jij de jeugdopleiding volgt. Zo kun jij je richten op dat waar je goed in bent en nog beter in wil worden: voetbal.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor een plaatsingsadviesgesprek zodat we zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden.

Om toegelaten te worden tot de CIOS Voetbal opleiding, dien je in opleiding te zijn bij een BVO (Betaald Voetbal Organisatie). Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is.

Numerus fixus

Er geldt voor deze opleiding een numerus fixus (maximaal 22 plaatsen).
Na deelname aan het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs. Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Keuzedelen

De voetbalopleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere en bredere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Engels A1 +A2 in het beroepsonderwijs (verplicht)
  • Gezonde leefstijl
  • Sportinstructie en activiteiten voor 4 tot 12 jarigen (pupillentrainer KNVB)
Stage(s)

Als student van deze opleiding volg je tegelijkertijd een voetbalopleiding bij een betaalde Limburgse voetbalclub. Je stage vindt plaats bij deze voetbalorganisatie.

Verder leren/werken

Als je na deze opleiding verder wilt studeren en in bezit bent van een niveau 2 diploma, dan kun je doorstromen naar de opleiding sport en bewegingsleider (niveau 3) en alle andere niveau 3 opleidingen in Nederland.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken