Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Software developer

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25998

Jij zit vol ideeën

Jij bent dus iemand die zich afvraagt waarom voor bepaalde dingen nog geen apps zijn ontwikkeld. Of het nu gaat om een app die alle Europees openbaar vervoer inzichtelijk maakt of een app die laat zien waar je in jouw regio kunt sporten. Jij wilt het liefst gewoon zelf software ontwikkelen. Op basis van concepten van klanten - en binnen budgetten - meedenken over de meest optimale gebruikerservaring en een strak en schaalbaar design. Jij wilt kortom werken aan doordachte en succesvolle digitale oplossingen.

Jij wilt precies en klantgericht programmeren en kritisch en creatief werken. Jij bent in staat om onder tijdsdruk bedrijfsgericht en probleemoplossend te presteren, samen te werken in multidisciplinaire teams én te communiceren met mensen op alle niveaus. Samen met je teamgenoten zorg jij voor een juiste interpretatie van gegevens. Je weet precies wat speelt en houdt ontwikkelingen, die zich in dit vak razendsnel voltrekken, nauwgezet bij.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als Applicatie- en mediaontwikkelaar weet jij haarfijn welke wensen gebruikers hebben. Je bespreekt met hen hun ideeën en zet daar jouw gedachten tegenover. Vervolgens ontwikkel je nieuwe applicaties of past bestaande applicaties aan. Tijdens je opleiding leer je veel over interviewtechnieken, ontwikkeltechnieken, programmeren en verkooptechnieken.

Je leert projectmatig in verschillende talen te programmeren, websites te ontwerpen en te koppelen aan databases. Ook het ontwikkelen, testen en implementeren van applicaties staan op het programma. Omdat je vaak werkt in opdracht van anderen, moet je goed kunnen samenwerken. Tijdens de opleiding is er dan ook veel aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden.

We stimuleren je om (web)applicaties te bedenken en maken en ervoor te zorgen dat programma’s goed werken én blijven werken. Je leert tevens anderen te instrueren, ook van buiten het bedrijf, over hoe ze met de programma’s moeten werken. Tot slot krijg je ook algemene vakken als Nederlands, Engels, Loopbaan en Burgerschap en rekenen. It's all in the game.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld ICT bij Zuyd Hogeschool

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken