Apothekersassistent

Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25650

Jij hebt oog voor detail

Die witte jassen. Die laatjes die zoevend opengaan met al die mogelijke pillen, poeders, drankjes en medicinale crèmes. Op zachte toon worden klanten te woord gestaan. Wordt gevraagd naar privé-gegevens en informatie gegeven. Welke bijwerkingen hebben producten, hoe en wanneer moeten ze worden ingenomen en is een vervolgrecept mogelijk en nodig?

Als apothekersassistent ga je niet alleen om met geneesmiddelen, maar ook met mensen. Je hebt immers direct contact met hen wanneer je medicijnen overhandigt en daarbij informatie geeft over het gebruik en de toepassing ervan. Dat is natuurlijk ook belangrijk wanneer iemand geneesmiddelen wenst waarvoor geen doktersrecept nodig is. Meestal liggen medicijnen op voorraad van de apotheek, maar soms is een geneesmiddel niet voorradig of moeilijk te krijgen. Hiervoor moet je dan een oplossing zoeken waarbij je nauw samenwerkt met andere zorgverleners.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als apothekersassistent ben jij de geneesmiddelexpert bij uitstek. Je bent samen met je collega’s en de apotheker de zorgverlener waar een patiënt zelfs zonder afspraak terecht kan. Samen zorgen jullie ervoor dat iedere patiënt de juiste geneesmiddelen krijgt met de juiste uitleg over het gebruik. Ook zorg je ervoor dat het geneesmiddeldossier van de patiënt op orde is. Je bent nauwkeurig, behulpzaam en staat patiënten vriendelijk te woord.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter.

Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je klaar bent met deze studie kun je gaan werken in een openbare apotheek of een ziekenhuis apotheek maar ook daarbuiten zijn er mogelijkheden. Je hebt zo goed als zeker een baan. Als je wilt doorleren binnen deze branche, dan is dat mogelijk via de hbo opleiding Farmakunde en Farmaceutisch consulent.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken