Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Apothekersassistent

Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25650

Jij hebt oog voor detail

Die witte jassen. Die laatjes die zoevend opengaan met al die mogelijke pillen, poeders, drankjes en medicinale crèmes. Op zachte toon worden klanten te woord gestaan. Wordt gevraagd naar privé-gegevens en informatie gegeven. Welke bijwerkingen hebben producten, hoe en wanneer moeten ze worden ingenomen en is een vervolgrecept mogelijk en nodig?

Als apothekersassistent ga je niet alleen om met geneesmiddelen, maar ook met mensen. Je hebt immers direct contact met hen wanneer je medicijnen overhandigt en daarbij informatie geeft over het gebruik en de toepassing ervan. Dat is natuurlijk ook belangrijk wanneer iemand geneesmiddelen wenst waarvoor geen doktersrecept nodig is. Meestal liggen medicijnen op voorraad van de apotheek, maar soms moet je zelf iets bereiden. Uiteraard met grote precisie en aandacht. Want een milligram te veel kan kwalijke gevolgen hebben voor de klant.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Word jij Apothekersassistent dan werk je intensief samen met je collega's en de apotheker. Je overlegt, controleert, checkt en dubbel-checkt. Jij houdt nauwkeurig in de administratie bij wat je voor wie klaarmaakt en uitgeeft. Je bewaakt tevens de voorraden van medicamenten en grondstoffen en zorgt voor aanvulling hiervan. Klanten sta je vriendelijk en open te woord.

Je toont begrip en werkt efficiënt en snel. Om jou de best mogelijke basis te bieden werken we op school en in de beroepspraktijk aan je kennis, vaardigheden en houding. De opleiding is zeer beroepsgericht en duurt 3 jaar. We begeleiden in die tijd intensief, geven vaardigheidstrainingen, praktijklessen en hoorcolleges, maar verwachten ook veel verantwoordelijkheid voor je leerproces van jou.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na het afronden van deze opleiding kun je een belangrijke rol in een apotheek vervullen. Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is dat mogelijk via de hbo opleiding Farmakunde en Farmaceutisch consulent.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken