Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Beek, Stationstraat
BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25926

Jij werkt graag met je handen.

Jij bent de knutselaar van de familie en maakt nu al kleine meubelstukken of voorwerpen. Misschien heb je de eerste kneepjes van het vak wel van een familielid geleerd. Je werkt in ieder geval graag met je handen. Liefst met hout. Je houdt van de geur en van de mogelijkheden die dit materiaal je biedt. Het interesseert je hoe het gebruikt kan worden voor interieurs en om meubels mee te maken. Jij wilt dat ook graag leren. Als jij Allround meubelmaker of (scheeps)interieurbouwer wordt, werk je hoofdzakelijk met massief hout en plaatmateriaal. Soms voeg je andere materialen toe, zoals metaal, kunststof, glas, textiel of natuursteen. Dat hangt maar net af van het ontwerp, de functie en de wensen van bedrijven en/ of particulieren. Jij bent als geen ander nauwgezet. Werkt op de millimeter. Past en meet. Wat uit jouw handen komt is top kwaliteit. Het beste is nog niet goed genoeg. Je hebt een goed en praktisch inzicht en weet vragen van klanten en ontwerpen van designers te vertalen naar functionele ontwerpen. Jij hebt oog voor detail.

Meer informatie

Over BBL opleidingen

Wat is een BBL opleiding?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit houdt in dat je een groot deel van de week aan het werk bent bij een erkend leerbedrijf en ongeveer 1 á 2 dagen per week naar school gaat. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij geld kunt verdienen en een beroepsopleiding kunt volgen.

Om te starten met een BBL opleiding is het noodzakelijk om zelf een werkplek voor minimaal 610 klokuren te zoeken. Er kunnen ook kosten aan een BBL opleiding verbonden zijn. Om je aan te melden heb je een werkgever nodig. Indien je geen werkplek hebt, kun je niet beginnen met de BBL opleiding.

Opleidingsinformatie

Als Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer maak je meubelproducten die hoofdzakelijk vanuit massief hout en/of plaatmateriaal worden vervaardigd. Eventueel met toevoeging van andere materialen zoals metaal, kunststof, glas, textiel of natuursteen. De meubel- en interieurbouwbedrijven leveren aan bedrijven en/of particulieren. Als (student)medewerker werk je in de productieruimte van een bedrijf, daarnaast vindt op locatie montagewerk plaats. Tijdens de opleiding leer je deze werkzaamheden doormiddel van praktische opdrachten die ondersteund worden met theorie. De theorie is digitaal en individueel hierdoor bepaal je zelf je eigen tempo. Maatwerk en persoonlijke ontwikkeling staan voorop gedurende de gehele opleiding.

Door de digitale theorie is het ook mogelijk om tijdens de BPV te werken aan de theorie of informatie op te zoeken passende bij de opdrachten die uitgevoerd worden in de BPV. De theoretische en praktische kennis wordt aan het einde van de opleiding afgetoetst door een eind- examen.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Gedurende de opleiding moet je drie keuzedelen afronden, één algemeen keuzedeel en twee beroepspecifieke keuzedelen. De beroepsspecifieke keuzedelen zijn verdiepende modulen gericht op specialisaties in het vak zoals het besturen van CNC machines.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Gedurende de opleiding loop je om de vier weken stage bij een bouwbedrijf, aannemer of metselaar. De opleiding bestaat uit 50% uit stage en word samen met BouwMensen Limburg uitgevoerd.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding middenkaderfunctionaris bouw (niveau 4). Ga je werken, dan kun je aan de slag bij bedrijven waar meubels of (scheeps)interieurs worden geproduceerd.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken