Allround lasser (productietechniek)

Sittard, Arendstraat
BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25895

Jij loopt warm voor zeer uitdagend vakwerk

Bij jouw werk spatten de vonken er vaak letterlijk vanaf. Het is uitdagend werk, dat vraagt om focus en nauwkeurigheid. Je moet heel goed weten wat je doet. Lang niet iedere lasser kan wat jij kunt. Jij vindt het leuk om beginnende lassers te begeleiden. Jij kunt ze veel leren. Als allround lasser lever jij vooral gecertificeerd laswerk op. Jouw werk moet aan hoge eisen voldoen. Je hebt te maken met lasnormen, richtlijnen en codes. Logisch, want jouw verantwoordelijkheid is zeer groot. Jij maakt of repareert metalen constructies; zoals onderdelen van schepen, gebouwen of machines. Dat is niet alleen productiewerk, maar ook maatwerk. Als de verbinding tussen twee onderdelen niet voldoet aan de gestelde eisen dan is het niet veilig en kan uiteindelijk een constructie instorten. Dat gaat jou niet gebeuren! Jij controleert standaard je eigen laswerk en vaak ook dat van collega’s. Kwaliteit staat voorop, maar veiligheid ook! Zonder beschermende kleding en lasbril of -helm gaat niemand aan de slag.

Deze BBL-opleiding wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met Weld Point lascentrum Limburg.

Meer informatie

Over BBL opleidingen

Wat is een BBL opleiding?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit houdt in dat je een groot deel van de week aan het werk bent bij een erkend leerbedrijf en ongeveer 1 á 2 dagen per week naar school gaat. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij geld kunt verdienen en een beroepsopleiding kunt volgen.

Om te starten met een BBL opleiding is het noodzakelijk om zelf een werkplek voor minimaal 610 klokuren te zoeken. Er zijn kosten verbonden aan een BBL-opleiding. Naast het reguliere cursusgeld kunnen nog andere kosten in rekening worden gebracht. Om je aan te melden heb je een werkgever nodig. Indien je geen werkplek hebt, kun je niet beginnen met de BBL opleiding.

Opleidingsinformatie

Er zijn verschillende lastechnieken. Je leert wanneer je welke techniek toepast en hoe je ermee werkt. Ook leer je werken met de materialen, machines en gereedschappen die je bij laswerk nodig hebt. Je komt alles te weten over lasnaden en lasverbindingen en hoe je die maakt. Hoe bereid je je werk voor? En wat komt er kijken bij de afwerking van je laswerk? En hoe je je eigen werk kunt meten en beoordelen. Ook leer je als allround lasser hoe je collega’s kunt begeleiden bij hun werk. Om een volledig MBO diploma allround lasser te behalen behoren de vakken Nederlands, rekenen en burgerschap standaard bij deze opleiding.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken