Allround kapper

Locaties
Maastricht, Sibemaweg
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
2,5 - 3 jaar
Crebo
25399

Jij bent geknipt voor dit vak

Trends en details. Creatieve coups. Handen in het sop. Schaar, borstel en föhn in de aanslag. Dat ben jij. Je bent nieuwsgierig, creatief, kunt luisteren en adviseren. Niet alleen over kapsels, maar ook over haarverzorgende producten.Je houdt ervan om met mensen bezig te zijn. Om ze te verwelkomen en verwennen. Om hun vraag om te zetten naar hét kapsel dat past bij hun persoonlijkheid. Jij houdt van afwisseling, initiatief nemen en wilt zelfstandig werken. Misschien droom je nu al wel van een eigen kapperszaak?! Dan past onze opleiding allround kapper bij jou!

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Wil je allround kapper worden, dan komt daar heel wat bij kijken qua opleiding en stage. Wij begeleiden je daar echter bij en leren je de fijne kneepjes van het vak. Zowel in Heerlen als in Maastricht heeft VISTA college eigen salons met modellen en echte klanten, waar jij aan de slag kunt. Daar werken is een belangrijk onderdeel van leren en het bied je de perfecte mogelijkheid om te werken aan je communicatieve en sociale vaardigheden.

Als kapper moet je niet alleen kunnen knippen of snijden en alles weten over haarkleur, haarverzorging, haarvorming (permanenten, watergolven, föhnen en stylen) en de nieuwste trends. Ook Nederlands (2F) en rekenen (2F) zijn belangrijke competenties en kennis over hygiëne, milieu en veiligheid is bovendien nodig. We leren je dan ook om zelfstandig te kunnen werken. Om goed op klanten te letten en mensenkennis op te doen, zodat klanten tevreden de deur uitgaan én weer terugkomen.

Dankzij onze uitstekende studie - loopbaanbegeleiding kun je de opleiding tot allround kapper in drie jaar afronden. Je bepaalt voor een groot deel zelf het tempo van je opleiding. Ben je gemotiveerd en bereid hard te werken én laat je zien dat je het kappersvak theoretisch en praktisch aankunt, dan kun je de opleiding verkort doorlopen.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en 3 keuzedelen. Aan het begin van het schooljaar kun je met je begeleider de wens van je keuzedelen kenbaar maken. Je volgt deze trajecten bovenop je kappersopleiding.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). Een buitenlandstage is ook een optie.

Verder leren/werken

Je kunt na je opleiding aan de slag in een dames- en/of herenkapsalon of bij beautycentra, wellnesscentra of backstage bij theater of televisie werken. Na het afronden van deze opleiding kun je een belangrijke, ondersteunende rol in een kapsalon vervullen. Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding Salonmanager Haarverzorging (niveau 4) misschien wel wat voor jou.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken