Jouw toekomst start bij VISTA college.

Kom naar de open dag op zondag 10 november!

Meld je aan!

Allround constructiewerker (productietechniek)

Sittard, Arendstraat
BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25895

Constructiewerk is iets voor mij

Als Allround constructiewerker ben je in alle opzichten bekwaam, bedreven en kundig met metaalproducten. Hierbij ben je bekend met de meest uiteenlopende aspecten van het beroep. Denk hierbij aan boren, zagen, (plasma)snijden, plaatwerk, walsen, buigen en diverse lastechnieken.

Wat doet een constructiewerker?

Je werkt meestal bij een constructiebedrijf, een plaatwerkbedrijf of een machinebouwer. Je maakt hier bijvoorbeeld staalconstructies voor o.a. woningen of bedrijfshallen, maar ook machineconstructies, onderdelen van een brug, een oplegger of een opslagtank. Je maakt iets met je handen, maar je moet ook je hoofd erbij houden.

Je leert een verantwoordelijk vak. Als allround constructiewerker heb je een uitvoerende en controlerende rol. Daarbij begeleid je minder ervaren collega’s en zorg je dat zij net zo foutloos en veilig werken als jij. Als je leidinggevende de eindcontrole uitvoert, kun je trots zijn op de kwaliteit van jullie werk.

Meer informatie

Over BBL opleidingen

Wat is een BBL opleiding?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit houdt in dat je een groot deel van de week aan het werk bent bij een erkend leerbedrijf en ongeveer 1 á 2 dagen per week naar school gaat. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij geld kunt verdienen en een beroepsopleiding kunt volgen.

Om te starten met een BBL opleiding is het noodzakelijk om zelf een werkplek voor minimaal 610 klokuren te zoeken. Er zijn kosten verbonden aan een BBL-opleiding. Naast het reguliere cursusgeld kunnen nog andere kosten in rekening worden gebracht. Om je aan te melden heb je een werkgever nodig. Indien je geen werkplek hebt, kun je niet beginnen met de BBL opleiding.

Opleidingsinformatie

Tijdens je opleiding Allround constructiewerker richten we ons tijdens de lessen op het leren van een breed scala aan specialistische kennis ten aanzien van metaal bewerken, assemblage- en montagetechnieken. Het is belangrijk dat je een constructietekening kunt lezen of een buigvolgorde kunt bepalen, maar je moet ook weten welke lastechniek je moet toepassen en hoe je je werkzaamheden veilig uitvoert.

Daarnaast moet je ook controleren of de aangeleverde informatie compleet is. Het leukste is natuurlijk het uitvoeren van de constructie- of reparatiewerkzaamheden, maar je leert ook hoe je deze efficiënt kunt aanpassen. Vanuit je rol als Allround Constructiewerker, begeleid je je minder ervaren collega’s en leer je hun (en jouw) uitgevoerde werkzaamheden goed en veilig af te ronden. Praktijkervaring is voor jou heel belangrijk, constructievaardigheden leer je niet alleen kennen uit een boek. Met veel oefening en stages stomen we jou klaar voor het vak.

Contactpersonen
Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Pascal van den Berg of Jean Schoonbroodt.

Keuzedelen
Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen. Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.
Stage(s)
Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.
Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding dan is één van onze niveau 4 opleidingen in de werktuigbouwkundige richting wel wat voor jou. Maar je kunt na het behalen van je diploma ook aan de slag bij één van de constructiebedrijven in de regio!

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken