Technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie

Locaties
Sittard, Arendstraat
Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25309

Jij fixt het

Als er iets kapot is, weet jij raad. Je haalt de meest gekke dingen uit elkaar, analyseert het probleem en puzzelt net zolang totdat je een oplossing hebt gevonden. Als technicus service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie ga jij precies dát leren en aan de slag met onderhoud en reparaties. Of het nu alarmsystemen, lichtinstallaties, slagbomen bij parkeergarages of andere elektrotechnische installaties zijn, jij draait er je hand niet voor om ze weer aan de praat te krijgen.

Stressbestendig als je bent, repareer, onderhoud en los je storingen op aan het elektrotechnische gedeelte van apparaten en installaties. Zowel op locatie bij de klant als bij je eigen bedrijf. Nauwgezet inspecteer en modificeer je en maakt apparaten en instrumentatie gebruiksklaar. Je bent flexibel en werkt zelfstandig en houdt van afwisseling.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens je opleiding volg je het praktijk- en theorieonderwijs voor een groot gedeelte bij VISTA. Alle werkzaamheden die je op school uitvoert, zijn gericht op elektrotechniek en instrumentatie. Je leert elektrotechnische inspecties uit te voeren aan installaties en machines én elektrotechnische storingen aan installaties en machines analyseren, verhelpen en voorkomen dat deze in de toekomst weer gaan optreden. Het bedrijfsleven vindt het belangrijk dat je niet alleen geschoold wordt in elektrotechniek maar ook dat je iets leert van werktuigbouw. Wij werken veel met projecten, al dan niet komend uit het bedrijfsleven. Hiermee ervaar je dat hetgeen je maakt ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Maar denk ook aan vaardigheden die je nodig hebt buiten je beroep.

Je werk zal zich zowel richten op onderhoud als oplevering bij nieuwbouw. Naast je gespecialiseerde vakken krijg je ook Nederlands, rekenen en burgerschap en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Uiteraard loop je natuurlijk ook verschillende periodes stage bij een erkend leerbedrijf.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken