Salonmanager heer

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25645

Baas van je eigen salon of barbershop

Jij weet precies waar jij heen wil. Het kappersvak is je passie. Je wil de beste herenkapper in de regio zijn. Dat sowieso. Maar waar je écht van droomt, is een eigen salon of barbershop. Je eigen zaak, waarvan jij de uitstraling bepaalt. Je eigen team, dat jij aanstuurt. Ondernemerschap zit jou in het bloed. Jij neemt van nature de leiding en bent mens- én resultaatgericht. Het lijkt je leuk om andere kappers te begeleiden, trainen en motiveren. Iedere dag samen gaan voor die tevreden klant! Je volgt trends op de voet. En bedenkt nu al hoe je ze straks gaat vertalen naar haarmodelijnen en coupes voor jouw klanten. Jij houdt het overzicht. Maar hebt ook oog voor detail. Alles moet kloppen. De promotie, de boekhouding, de sfeer. Jij gaat niet van start zonder een doordacht bedrijfsplan. Want jij gaat voor succes.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens deze opleiding leiden we je op tot vakspecialist (haarstylist heer) én ondernemer. Je leert verschillende herenkapsels knippen, snijden en föhnen, maar ook baarden en snorren knippen en trimmen, (op)scheren, masseren en alle theorie die daarbij hoort. Denk aan kennis van materialen, middelen, methodes en technieken. Bovendien heb je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en Engels.

Tijdens je hele studieloopbaan zorgen we voor begeleiding op maat. We bereiden je voor op het combineren van uitvoerende én leidinggevende taken. Op het starten en runnen van een bedrijf. Je hebt kennis nodig van kwaliteitseisen, arbo- en milieuregels. Je leert een ondernemersplan schrijven, planmatig en klantgericht werken, een financiële administratie en marketingactiviteiten opzetten, leiding en trainingen geven en hoe je een haarmodelijn ontwikkelt. Dat gaat op een interactieve manier. Je krijgt opdrachten die je in je stagebedrijf uitvoert, in overleg met de leidinggevende.

Kortom: een uitdagende opleiding, waarbij we van jou gedrevenheid en initiatief verwachten. Je neemt zelf modellen mee en oefent veel. Het tempo waarin je leert, bepaal je grotendeels zelf. Werk je hard en ben je gemotiveerd, dan is het mogelijk de opleiding in minder dan drie jaar af te ronden. Je kunt dan als manager aan de slag in een groot kappersbedrijf (keten). Of je eigen onderneming starten, met personeel. Durf jij de verantwoordelijkheid aan? Ga ervoor!

Keuzedelen

Afhankelijk van je ambities breid je dat pakket uit met drie keuzedelen. Bijvoorbeeld barbier, black en mixed hair gevorderd, nagelstyling of blijvend fit veilig en gezond werken.

Stage(s)

Al in week één start je in het praktijklokaal met kniplessen. Je gaat ook direct al stagelopen in een kapsalon. Eerst één dag en later twee dagen per week. Of zelfs drie dagen als je een leerwerkcontract hebt (BBL-opleiding). Geen zorgen, we begeleiden je goed. Op je stageplek kun je altijd terugvallen op je praktijkopleider.

Verder leren/werken

Na het afronden van deze opleiding kun je doorstromen naar een hbo opleiding. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen salon te starten.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken