Kom op 7 maart naar onze open avond!

Meld je nu aan

Operator C

Sittard, Arendstraat
BBL & BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
2,5 - 3 jaar & 4 jaar
Crebo
25802

Jij hebt het in je vingers

Productie draaien. Machines bedienen en onderhouden. Zorgen dat het productieproces goed verloopt en dat er geen kink in de kabel komt. En als het dan mis gaat, dan blijk jij stressbestendig te zijn. Jij grijpt in, stuurt bij en verhelpt een storing. De proces- of maakindustrie waar jij werkt fabriceert producten, zoals kunststof zuurstofkorrels, aardewerken kopjes of tegels, bier, papier of shampoo. Als Operator C ben je een zelfstandige specialist, die gebruik maakt van zeer uiteenlopende controle- en bedieningsapparatuur.

Jij bent de spin in het web op de centrale controlekamer. Daar heb je geïntegreerde meet- en regelfuncties voor de bewaking en sturing van het productieproces ter beschikking. Met jouw no-nonsense inzicht en flexibele aanpak beheers en coördineer jij de productieprocessen. Je denkt bovendien mee na over het verbeteren van processen en productontwikkeling. Dat kun je, omdat je weet waar je het over hebt. Jij bent een vakspecialist, die met beide benen op de grond staat. Samen met jouw ploegmaten zorg je voor continuïteit. Zowel overdag als ‘s nachts. Een zeer uitdagende baan met een goed salaris ligt op je te wachten.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Deze opleiding tot Operator C is een dagopleiding en een deeltijdopleiding (BBL) . Gedurende de vier jaren dat je bij ons lessen volgt, doe je een flinke dosis praktijkervaring op in onze praktijkfaciliteiten. We hebben een proeffabriek, meet- en regelcentrum, natuurkunde- en scheikundelaboratorium en een werktuigbouwkundig practicum. Wij besteden veel aandacht aan procestechniek, meet- en regeltechniek, onderhoud, natuurkunde, veiligheid (VCA), rekenen, Nederlands en Engels. Naast deze lessen ga je bovendien op stage, om de fijne kneepjes van het vak te leren en te ervaren hoe het is om op wisselende tijden te werken.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt. We hebben de keuzedelen in samenwerking met het bedrijfsleven zorgvuldig samengesteld.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Duurzaamheid C
  • Verbreding procesoperator in de productie-industrie
  • Kunststoffen en rubber industriële processen
  • Voorbereiding hbo wiskunde voor de techniek
  • Methodische storingsaanpak
Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen. Je loopt vier van zestien periodes stage bij een erkend leerbedrijf.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een technische georiënteerde hbo-opleiding volgen bijvoorbeeld chemische technologie. Kies je voor werken, dan kun je terecht in zeer uiteenlopende sectoren binnen de procesindustrie, bij kleine, middelgrote en grote bedrijven die behoren tot de papierindustrie, kunststoffenindustrie, rubber-, metaal- of machine-industrie, voedingsmiddelen- of verpakkingsindustrie, de energiesector of een drinkwater-producent.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken