Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Ondernemer retail

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25166

Jij kent de markt

Jij droomt er al lange tijd van om ofwel een eigen winkel te starten of om als zelfstandige in een winkelformule binnen het MKB (Midden- en Klein Bedrijf) te werken. Jij hebt namelijk een goed beeld van wat de markt vraagt, hebt oog voor trends en hebt vooral top ideeën om daarop in te spelen. Als Ondernemer retail houd je een bedrijf strak draaiend. Je zorgt voor een gedegen ondernemingsplan, richt de retailonderneming in en geeft zowel strategisch als operationeel leiding aan je team.

Je motiveert je personeel tot maximale inzet, kijkt met een scherp oog naar financiën en juridische aspecten van de bedrijfsvoering, zorgt voor promotie-activiteiten en regelt de logistiek. Je bent ook niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en zelf aan de slag te gaan. Het is voor jou ook dé manier om op de hoogte te blijven van wat speelt in jouw winkel en nog succesvoller te worden.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als ondernemer retail heb je een eigen onderneming binnen de retail, in de food- of non-foodsector. Afhankelijk van de grootte heb je ook medewerkers in dienst. Je zet dagelijks je ondernemende houding in voor het welslagen van je eigen onderneming. Je maakt een ondernemingsplan met alle ideeën, gegevens en cijfers die van belang kunnen zijn voor het voeren van goed beleid. Daarnaast maak je ook een beleid voor de marketing, in- en verkoop, het personeel en het geld. Jij bepaalt hoe de winkel en het assortiment eruitzien. Je bent een echte netwerker die er alles aan doet klanten en relaties aan zich te binden en zo het resultaat te verhogen. Om een goed overzicht te hebben houd je een administratie bij voor de omzet, de voorraad en het personeel. Verder werk je natuurlijk ook in de winkel mee, om je beleid te vertalen naar de werkvloer. Kortom, je bent een echte duizendpoot die met alle facetten van de retail te maken heeft.

Op het moment dat je je diploma hebt gehaald, ben je in staat om de onderstaande kerntaken en bijbehorende werkprocessen uit te voeren.

  • Start een retailonderneming
  • Richt de retailonderneming in
  • Geeft strategisch leiding aan de retailonderneming
  • Geeft operationeel leiding aan de retailonderneming
  • Voert operationele activiteiten in de retail uit
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Duits (verplicht)
  • Duurzaamheid (verplicht)
  • Supermarkt
  • Voorbereiding op het hbo
Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Als ondernemer retail, kun je stage lopen bij bedrijven de gecertificeerd zijn voor deze opleiding, zoals; Mango, media markt, Blokker en Jan Linders

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld People and Business Manager, Sociaal-Juridische dienstverlening en Bestuurskunde. Als je na deze opleiding liever wil gaan werken kun je aan de slag als medewerker in een winkel of een speciaalzaak.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken