Monteur werktuigkundige installaties

Heerlen, Schandelermolenweg
BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25350

Jij bent een aanpakker

Jij werkt het liefst met je handen. Je wilt resultaat zien en houdt van afwisseling. Dat komt goed uit, want jouw werk is nooit hetzelfde. Bijna elke dag heb je te maken met nieuwe klanten en klussen. Je gaat op pad met een ervaren installateur. En komt overal. Bij mensen thuis. Maar ook bij bedrijven. Jij helpt bij de aanleg en het onderhoud van leidingen, gas, water, riolering en centrale verwarming. Je sluit geisers, boilers, cv-ketels en radiatoren aan. En helpt bij het afmonteren en plaatsen van wastafels, wc’s, keukens en badkamerinrichtingen. Daarbij werk je aan de hand van werktekeningen. Je kunt ook verschillende soorten dakbedekkingen aanbrengen en goten of regenwaterafvoeren monteren. Secuur werken en alles netjes opruimen na afloop hoort erbij. Als jullie klaar zijn, is er weer warm water. Werkt de verwarming of airco weer. Of kan de klant genieten van zijn mooie nieuwe badkamer. Geen wonder dat mensen je graag zien komen!

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Met deze opleiding geven wij je een brede basis in de installatietechniek. Je leert hoe je installaties kunt aanleggen en welke voorbereidingen daarvoor nodig zijn. Je leert leidingen leggen en koppelstukken aanbrengen. Maar ook hoe je die leidingen moet aansluiten op installaties als een cv-ketel. En natuurlijk leer je ook omgaan met de machines, materialen en gereedschappen die je bij jouw werk nodig hebt. Al die skills leer je vooral in de echte praktijk. Je krijgt namelijk een leerwerkcontract bij een installatiebedrijf. Hier ga je vier dagen in de week aan het werk. Je loopt mee met een gecertificeerd monteur. Een ervaren installateur die jou goed begeleidt en je de kneepjes van het vak leert. Een dag in de week ga je naar school. Daar krijg je soms kleine praktijkopdrachten. Maar vooral theorie. Je doet de basiskennis op die je nodig hebt in de installatietechniek. Je leert goed omgaan met klanten en veilig werken. Omdat wij nauw samenwerken met de installatiebedrijven, kan een stukje van jouw opleiding maatwerk zijn. Zo weet jij zeker dat je de best mogelijke voorbereiding hebt op een baan in deze branche. Je kunt direct aan de slag, want mensen zoals jij zijn altijd nodig. Maar met deze opleiding heb je ook de perfecte opstap naar een niveau 3-opleiding tot zelfstandig werkend monteur. Hoe dan ook, met jouw toekomst zit het wel goed.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Je gaat minimaal 3 dagen per week werken bij een bedrijf. Deze werkplek moet je voor de start van de opleiding zelf zoeken. Het bedrijf waar je werkt dient door het SBB goedgekeurd te worden. Daarnaast ga je 1 dag per week naar school. De leerstof is ingedeeld in zogenaamde werkprocessen met een praktijkdeel en een theoriedeel.

Verder leren/werken

Met deze opleiding kun je als basis beroepsbeoefenaar aan de slag bij een installatiebedrijf. Je werkt, onder toezicht van een ervaren installatiemonteur, zowel in de nieuwbouw als in bestaande woningen en gebouwen. Soms verricht je onderhouds- en reparatiewerk bij mensen thuis.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken