Monteur werktuigkundige installaties

Maastricht, Sibemaweg
BBL & BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25350

Jij zorgt er voor dat wij er warmpjes bijzitten

Werktuigkundige installaties, wat zijn dat? Eigenlijk alles met kabels en leidingen voor gas, water, sanitair, ventilatie, verwarming of riolering. Die heb je overal, dus leer je tijdens deze opleiding hoe je bijvoorbeeld een cv installeert in een huis, of een sanitaire installatie aanlegt in een kantoorpand.

Wanneer je ergens binnenloopt is het fijn als de temperatuur aangenaam is. Maar hoe is een cv-installatie eigenlijk aangelegd? En hoe steekt ventilatie in elkaar? Wat is er nodig om de afvoer perfect te laten aflopen? Dát leer je tijdens deze opleiding. Maar dat is natuurlijk niet alles. In elk gebouw barst het van de installaties en jij weet ze straks allemaal te monteren. Je leert dat te doen met het oog op de toekomst waarin duurzaamheid, energieneutraal en van-het-aardgas-af een steeds grotere rol spelen. Zo zorg jij ervoor dat anderen in een aangename omgeving kunnen werken en wonen.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als jij kiest voor deze opleiding, dan ben je veel onderweg. Samen met je collega rijdt je met de werkbus van de ene naar de andere locatie. De ene keer werk je in een team om een complete installatie te monteren en installeren, de andere keer ga je op pad voor een kleinere klus. De verschillende gereedschappen en meetapparatuur heb je altijd bij de hand. Praktijkervaring is voor jou super belangrijk, werktuigkundige installaties leer je niet alleen kennen uit een boek. Met veel oefening en stages stomen we jou klaar voor het vak.

Het is belangrijk dat jij beleefd bent en verzorgd overkomt, want jij bent het visitekaartje van het bedrijf. De klant staat voorop.

Contactpersonen

Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact op met een docent!

Neem contact met ons op

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedelen. Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na je opleiding kun je verder studeren voor Eerste Monteur Woning (niveau 3). Maar je kunt er ook voor kiezen om door te leren tot servicemonteur, dan is de opleiding tot Eerste monteur Service en Onderhoud werktuigkundige installaties (niveau 3) de opleiding voor jou. Natuurlijk kun je na het behalen van je diploma ook aan de slag bij één van de vele installatiebedrijven in de regio!

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken