Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Leidinggevende bediening

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25170

Jij hebt graag het dienblad, en de touwtjes, in handen...

Herken je dat, dat je stiekem niet alleen de bediening voor je rekening zou willen nemen, maar het liefste ook het complete reilen en zeilen achter de schermen van een horecagelegenheid? En zie jij het als uitdaging om gasten te verwennen en tegelijkertijd een heel team van collega’s te motiveren het allerbeste uit zichzelf te halen? Oh, en je draait je hand er ook niet voor om, om alles te weten te komen over eten, drinken en het creëren van de ultieme sfeer. Enne, een beetje stress en herrie in de keuken, daar ga jij alleen maar harder van, toch? Mooi! In dat geval word jij beslist heel blij van onze opleiding medewerker leidinggevende bediening waarmee je wordt klaargestoomd voor een turbulente carrière in de horeca.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Werken en leren > bbl

Tijdens de 3-jarige bbl-opleiding leer je alles op het gebied van leidinggeven binnen de bediening. Je leert hoe je een team aanstuurt en komt alles te weten over administratie en planning, begroten en bewaken van financiën en voorraad beheer. Ook leer je hoe je formele en informele gesprekken met je personeel moet voeren en dat wat er nog meer komt kijken bij jouw rol als leidinggevende. Daarnaast leer je alles over smaken, wijnen en bieren. Je krijgt te maken met zowel vaktheorie als algemene vakken waaronder Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Uiteraard komt de praktijk uitgebreid aan bod, enerzijds door praktijklessen op school, en anderzijds door stage in het bedrijfsleven. Al vanaf het eerste jaar loop je twee dagen in de week stage. Zo leer je in de praktijk je kennis toe te passen en maak je direct kennis met het werkveld. In het tweede en derde jaar volgt er een blokstage van 8-10 weken.

Samenwerking Van der Valk > bol-variant

Met deze optie ga je meteen de praktijk in namelijk op de werkvloer van een van de deelnemende Van der Valk vestigingen in Zuid-Limburg.

Tijdens deze opleiding ga je zo’n drie tot vier dagen per week aan het werk zijn om praktijkervaring op te doen in de vestigingen Maastricht, Heerlen en Urmond en daarnaast Hotel Kasteel Terworm en Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals. Je gedurende de drie jaar ga je ervaring opdoen binnen al deze vestigingen zodat je alle facetten en het werk op verschillende niveaus kunt ervaren. Ook docenten zijn op de werkvloer om de jou ter plekke te zien en te begeleiden.

Zo creëren we een super goede aansluiting van de opleiding op de regionale arbeidsmarkt en heb jij zowel meer stage- als baan- als ontwikkel kansen!

Meer weten over deze samenwerking?


Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen ze voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt. Binnen de opleiding ‘Leidinggevende Bediening’ kun je kiezen uit de volgende keuzedelen:

  • Bierkennis opdoen
  • Eetcultuur & -wensen
  • Regionale producten & specialiteiten

Een van deze keuzedelen ben je verplicht te volgen naast je reguliere vakken.

Verder leren/werken

Na het behalen van je diploma als ‘Leidinggevende Bediening’ kun je met jouw skills vrijwel overal terecht binnen de horeca voor een afwisselende baan voor en achter de schermen van een (luxe) hotel, (sterren)restaurant of congrescentrum. Nog niet klaar met studeren? Dan kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo. Met een mbo-diploma niveau 4 op zak word je op vrijwel iedere hbo-opleiding toegelaten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken