Leidinggevende bediening

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25170

Jij hebt graag het dienblad, en de touwtjes, in handen

Jij hebt het diploma zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw op zak. Naast uitvoerende werkzaamheden vind je het een uitdaging om personeel aan te sturen en motiveren. Wil jij je ontwikkelen als leidinggevende? Dan is onze 1-jarige kopopleiding Leidinggevende bediening iets voor jou! Aangezien je de basis al onder de knie hebt, focus je je in deze 1-jarige opleiding vooral op wat er allemaal komt kijken bij het leiding geven. Dit houdt in dat je leert diverse plannen te maken en de uitvoering hiervan te bewaken. Ook leer je begrotingen opstellen en bewaak je de toegekende budgetten op je werkplek. In het restaurant coördineer en organiseer jij de werkzaamheden van de medewerkers.

De opleiding Leidinggevende bediening is een versneld 1-jarig BBL-traject na het behalen van je diploma Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw. Let op: je meld je aan voor een 3-jarig traject in CAMBO.

Meer informatie

Over BBL opleidingen

Als BBL-er loop je per schooljaar minimaal 610 klokuren stage. Hoeveel uur dat per week is, is afhankelijk van het aantal schoolweken, vakanties en afspraken met de werkgever. Het betreffende onderwijsteam zal hierover met je in gesprek gaan.

Opleidingsinformatie

Tijdens de 3-jarige BBL-opleiding leer je alles op het gebied van leidinggeven binnen de bediening. Je leert hoe je een team aanstuurt en komt alles te weten over administratie en planning, begroten en bewaken van financiën en voorraad beheer. Ook leer je hoe je formele en informele gesprekken met je personeel moet voeren en dat wat er nog meer komt kijken bij jouw rol als leidinggevende. Daarnaast leer je alles over smaken, wijnen en bieren. Je krijgt te maken met zowel vaktheorie als algemene vakken waaronder Nederlands, Engels, Duits en rekenen. Uiteraard komt de praktijk uitgebreid aan bod, enerzijds door praktijklessen op school, en anderzijds door stage in het bedrijfsleven. Al vanaf het eerste jaar loop je twee dagen in de week stage. Zo leer je in de praktijk je kennis toe te passen en maak je direct kennis met het werkveld. In het tweede en derde jaar volgt er een blokstage van 8-10 weken.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen ze voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt. Binnen de opleiding ‘Leidinggevende Bediening’ kun je kiezen uit de volgende keuzedelen:

  • Bierkennis opdoen
  • Eetcultuur & -wensen
  • Regionale producten & specialiteiten

Een van deze keuzedelen ben je verplicht te volgen naast je reguliere vakken.

Verder leren/werken

Na het behalen van je diploma als ‘Leidinggevende Bediening’ kun je met jouw skills vrijwel overal terecht binnen de horeca voor een afwisselende baan voor en achter de schermen van een (luxe) hotel, (sterren)restaurant of congrescentrum. Nog niet klaar met studeren? Dan kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo. Met een mbo-diploma niveau 4 op zak word je op vrijwel iedere hbo-opleiding toegelaten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken