Onze corona-maatregelen zijn ervoor om te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegengaan.
Bekijk hier het animatiefilmpje over de maatregelen.

Blijf up to date

Mechanisch operator A

Heerlen, Schandelermolenweg
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25335

Jij pakt aan

Jij bent verzot op machines en de wijze waarop ze in grote hoeveelheden producten en halffabricaten maken. Het idee dat je nu meer kan produceren met machines dan 20 jaar geleden, de zelfstandigheid en de snelheid van werken spreken je aan. Naast het technisch inzicht dat je voor dit werk moet hebben, snap je dat je ook je verantwoordelijkheid moet kunnen nemen. De installaties, apparatuur en machines waarmee jij namelijk gaat werken zijn vaak ingewikkeld en groot en vergen naast nauwkeurigheid ook oog voor veiligheid.

Jij bedient en onderhoudt deze apparaten, regelt en bewaakt installaties, assembleert mechanische onderdelen van het proces en assisteert bij het aansluiten van (besturings)componenten. Je moet dus van wanten weten en vuile handen durven maken. Samen met je ploegmaten. Soms zelfstandig. Jullie zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten, die in jullie fabriek gemaakt worden. Of het nu gaat om papier, kunststofkorrels, metaal of glas, jij zorgt ervoor dat de klus geklaard wordt. Een mooie baan met een goed salaris met een grote baanzekerheid staat op je te wachten.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Deze opleiding tot Mechanisch operator A is een dagopleiding (BOL). Zowel in het eerste als tweede leerjaar, doe je een flinke dosis praktijkervaring op in onze praktijkfaciliteiten. We hebben een proeffabriek, meet- en regelcentrum, natuurkunde- en scheikundelaboratorium en een werktuigbouwkundig practicum. Wij besteden veel aandacht aan procestechniek, meet- en regeltechniek, onderhoud, natuurkunde, veiligheid (VCA), rekenen, Nederlands en Engels. Naast deze lessen ga je bovendien op stage, om de fijne kneepjes van het vak te leren en te ervaren hoe het is om op wisselende tijden te werken.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt. We hebben de keuzedelen in samenwerking met het bedrijfsleven zorgvuldig samengesteld.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen. Je loopt drie van acht periodes stage bij een erkend leerbedrijf.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding procesoperator b (niveau 3). Kies je voor werken, dan kun je terecht in zeer uiteenlopende sectoren binnen de procesindustrie, bij kleine, middelgrote en grote bedrijven die behoren tot de papierindustrie, kunststoffenindustrie, rubber-, metaal- of machine-industrie, voedingsmiddelen- of verpakkingsindustrie, de energiesector of een drinkwater-producent.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken