Mbo Recht (Legal, Insurance & HR Services Specialist)

Sittard, Arendstraat
BOL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25146

Jij haalt het beste in mensen naar boven

Het reilen en zeilen van een organisatie heeft je altijd al bezig gehouden. Wie doet nu wat, waarom en hoe? Hoe haal je de beste mensen binnen? Hoe zet je ze in hun kracht? Wat zijn hun vragen? En welke oplossingen kan jij bieden? Geen enkel bedrijf kan zonder personeel. Mensen die bereid zijn zich elke dag weer vol op in te zetten. Jij wilt daar onderdeel van zijn, maar dan wel heel specifiek gericht op personeelsbeleid. Daar uitvoering aan geven, contact onderhouden en medewerkers ondersteunen en informeren past bij jou.

De dynamiek, de diversiteit aan taken en het omgaan met mensen met verschillende achtergronden is jou op het lijf geschreven. Jij communiceert gemakkelijk met mensen met verschillende achtergronden. Je bent goudeerlijk en durft beslissingen te nemen. Jij wilt werken als medewerker human resource management.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Waar je ook gaat werken als Medewerker Human Resource Management - op een afdeling personeelszaken (of HR) of bij een uitzendbureau - je hebt voortdurend voortdurend contact met mensen: met medewerkers van het bedrijf, met managers, met opdrachtgevers of met werkzoekenden. Allemaal hebben ze zo hun eigen vragen en ideeën. Je begeleidt dan ook personeel (of werkzoekenden), ondersteunt en informeert hen en wijst eventueel door. Je stelt (juridische) documenten op en houdt dossiers (administratie) bij. Worden medewerkers gezocht dan onderhoud je bovendien contacten met je opdrachtgever (een manager in een organisatie of een contactpersoon bij een bedrijf) en zorgt voor werving en selectie. Bij een uitzendbureau onderhoud je daarnaast ook nog een contacten met bedrijven en probeer je opdrachten binnen te halen. Je moet dus niet alleen een dienstverlenend en klantgericht karakter hebben, maar ook een neus voor commercie als je wilt werken in de uitzendbranche.

Om na je opleiding meteen goed als medewerker human resource management te kunnen starten, heb je flink wat vakkennis en beroepsvaardigheden nodig. Naast algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap, volg je beroepsgerichte vakken die vaak een juridische insteek hebben. Denk daarbij aan Arbeids- en Belastingrecht, Staats- en bestuursrecht, Personen-, familie- en erfrecht en Vermogensrecht. Natuurlijk leren we je ook personeelswerk verrichten.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na deze studie kun je verder leren aan een hbo opleiding bijvoorbeeld recht, social work of people en business management. Als je gaat solliciteren als medewerker human resource management dan kun je jouw sollicitatie en cv sturen naar bijvoorbeeld overheids-, profit- en nonprofitorganisaties met een afdeling HRM of kiezen voor de uitzendbranche.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken