Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Mbo recht (Legal, Insurance & HR Services Specialist)

Sittard, Arendstraat
BOL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25726

Jij bent goed met mensen en wetten

Wetten en regelgeving vind jij razend interessant. Je bent goed in taal. Moeilijke zinnen in het wetboek? Jij snapt wat er staat. Hoe je de regels moet lezen en kunt uitleggen. Met die kennis kun jij anderen helpen. En dát geeft een goed gevoel!

Jij hebt een luisterend oor en oog voor detail. Wat je doet, doe je goed. Dat maakt dat klanten en collega’s blindelings op jou vertrouwen. Aan de balie of telefoon ben jij het aanspreekpunt voor de klant. Je maakt afspraken en beantwoordt eerste vragen. Advies over een verzekeringspolis? Kopje koffie voor een bezoeker? Laat dat maar aan jou over. Net als het klaarleggen van stukken voor de notaris, advocaat, makelaar of personeelsmanager. Jij zorgt, achter de schermen, dat alles op rolletjes loopt. Voor de perfecte administratieve afhandeling en het secuur verwerken van gegevens en documenten. Zodat dossiers of personeelsbestanden tiptop in orde zijn. En iedereen de juiste informatie krijgt.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

We starten met een brede basis in de zakelijke dienstverlening. Zodat jij er stáát als de klant een beroep op je doet. Zie jij jezelf al zitten in een advocatenkantoor, bij een gemeente, bewindvoerder of notaris? Ga je voor het bank- en verzekeringswezen? Of de afdeling personeelszaken van een bedrijf? Het kan allemaal met deze opleiding! Via projecten maak je in het eerste jaar al kennis met al die verschillende werkomgevingen. En de taken die daar op je af kunnen komen. Wat je in de ochtend leert, pas je in de middag direct in projecten toe. Dat betekent goed samenwerken met je projectgroepje en weten hoe je het wetboek gebruikt. Wil jij méér dan algemene kennis van de Nederlandse wetgeving? Kies dan voor keuzevakken in de richting die jij op wilt. Arbeidsrecht en personeelswerk bijvoorbeeld. Of huurrecht, personen- en familierecht, ondernemingsrecht of... Hoe meer rechtskennis, hoe meer jij straks in de praktijk kunt betekenen. En natuurlijk zorgen wij dat je ook weet hoe je managementinformatie levert en omgaat met juridische en HRM-opdrachten en standaarddocumenten.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Na deze studie kun je verder leren aan een hbo opleiding bijvoorbeeld recht, social work of people en business management. Als je gaat solliciteren als medewerker human resource management dan kun je jouw sollicitatie en cv sturen naar bijvoorbeeld overheids-, profit- en nonprofitorganisaties met een afdeling HRM of kiezen voor de uitzendbranche.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken