Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Management Ondersteuning

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25728

Jij bent een duizendpoot

Jij wilt graag de onmisbare rechterhand worden van een directeur of managementteam. Die persoon, die in naam van de directie de schriftelijke en mondelinge communicatie verzorgt en besprekingen, conferenties en andere zakelijke bijeenkomsten organiseert. Regelen en plannen zit je in het bloed. Agenda’s op elkaar afgestemd krijgen, is voor jou een kleine moeite. Je woont vergaderingen bij om te notuleren en afspraken te maken.

Je spreekt je talen en helpt graag mensen. Je kent bovendien als geen ander de gang van zaken binnen het bedrijf en houd je dan ook waar nodig bezig met de social media accounts van de organisatie. Hoewel je geen glazen bol hebt, ben jij wel in staat om vooruit te kijken en na te denken over lange termijn acties. Jij blijft altijd nuchter en kalm als zaken fout dreigen te lopen, bedenkt zo nodig nieuwe procedures en werkt deze uit. Kortom, zonder jou kan een directie niet functioneren.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De functie van Management assistant is zéér veelzijdig. Je moet van alle markten thuis zijn en je bent een echte spin in het web. Communicatie en taal zijn belangrijke aspecten binnen de functie. Naast algemene (avo) vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap leer je tijdens deze driejarige opleiding alles op het gebied van PR en marketing, social media en het organiseren van events.

Daarnaast wordt tijdens projecten, simulaties en trainingen veel aandacht besteed aan de vaardigheden die je nodig hebt in je rol als Management assistant. Tijdens die praktijkopdrachten werk je zowel individueel als samen met andere studenten. Uiteraard ga je ook op stage; het is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld Facility management, Recht, Commerciële economie of de PABO. Met een diploma op zak heb je de skills om aan de slag te gaan als Management assistant bij een onderneming. Elke organisatie met een managementteam heeft een Management assistant nodig. Dus je kunt echt overal terecht komen.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken