Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Kapper

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25641

Jij bent geknipt voor dit vak

Als kind was jij al bezig met kapsels. Misschien gaf jij jouw poppen steeds weer een nieuwe coupe. Of knip je al jaren enkele familieleden. Je bent creatief. Handig met de schaar en föhn. Maar vooral ook goed met mensen. Man, vrouw, jong of oud. Met iedereen maak je even gemakkelijk contact. Je kunt goed luisteren en vraagt door. Totdat je precies weet wat iemand wil qua coupe. Past een kapsel niet bij het gezicht? Dan durf je dat ook te zeggen. Want jij wilt dat iedere klant met een goed gevoel de deur uitgaat. Daarom ben je altijd vriendelijk. En stel je mensen op hun gemak, terwijl je hun haren vakkundig wast, knipt, kleurt en föhnt. Wil jij anderen laten stralen? Meld je dan nu aan voor de opleiding Kapper.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Wij leren je hoe je haren goed wast, knipt, (ont)kleurt en föhnt. Je leert verschillende technieken. Maar ook hoe je klanten netjes ontvangt en behandelt. Praktijk, daar draait het vooral om in deze opleiding. Veel oefenen. Niet alleen op oefenhoofden, maar ook op echte klanten en modellen die je zelf mee naar school neemt. Al in week één start je in het praktijklokaal met kniplessen.

Op school volgt jouw coach jou en je studie op de voet. Je krijgt steeds de (loopbaan)begeleiding die jij nodig hebt. Je leert in je eigen tempo. Stap voor stap bereiden we je voor op je werk als beginnend kapper. Daarnaast heb je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook belangrijke onderwerpen als hygiëne, Arbo en milieu komen aan bod.

Grote kans dat je ook aan de slag gaat in de salon van VISTA college in Heerlen of met de klanten die naar VISTA college Maastricht komen.

Keuzedelen

Zoals gezegd bepaal je het tempo waarin je leert zelf. Jij bent immers verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Je bepaalt dan ook zelf de keuzedelen die je kiest. Elke afdeling binnen VISTA biedt bepaalde keuzedelen aan en je wordt hier bij aanvang van je opleiding over geïnformeerd. Jij maakt dan keuzes op basis van jouw behoeften en interesses. Afhankelijk van wat jij wilt in de toekomst.

Stage(s)

Al in week één start je in het praktijklokaal met kniplessen. Je gaat ook direct al stagelopen in een kapsalon. In leerjaar 1 één dag per week en in leerjaar 2 twee dagen per week. Of zelfs drie dagen als je een leerwerkcontract hebt (BBL-opleiding). Geen zorgen, we begeleiden je goed. Op je stageplek kun je altijd terugvallen op je praktijkopleider.

Verder leren/werken

Wil je nog meer kunnen? Leer dan door voor haarstylist dame of heer. Als je gemakkelijk leert, kun je de opleiding kapper binnen één jaar afronden. Maar je mag er ook twee jaar over doen. Met genoeg motivatie kom je er wel!

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken