Kapper

Locaties
Maastricht, Sibemaweg
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25400

Knippen zit je in het bloed

Van kleins af aan ben jij gegrepen door het kappersvak. Je volgt trends op instagram en probeert zelf regelmatig nieuwe modellen uit. Misschien knip je zelfs al jaren de haren van je broers, zussen, ouders en vrienden die gewillig model staan. Jij kunt in ieder geval goed luisteren en vragen stellen, zodat je weet wat mensen nu precies willen qua coupe.

Je bent ook assertief genoeg om hen te adviseren; bij elk gezicht past immers een ander kapsel en dat moet je dus ook durven zeggen. Het zit hoe dan ook in jouw systeem om klanten in de watten te willen leggen. Met aandacht maak je afspraken, ontvang je hen en knoop je een gesprek aan. Als dit je allemaal op het lijf geschreven is, dan is het tijd om je nu aan te melden voor de opleiding Kapper en je vaardigheden bij VISTA college te perfectioneren.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als uitvoerend kapper moet je van meerdere markten thuis zijn. Jij wast, knipt, föhnt, stylet, watergolft, zet verf en permanent in en leert hoe met klanten om te gaan. Van jou wordt een professionele houding verwacht; je sociale en communicatieve vaardigheden moeten tiptop in orde zijn. Naast het kappersvak zijn algemene vakken zoals Nederlands (2F) en rekenen (2F) en kunnen omgaan met hygiëne, arbo & milieu belangrijk.

Tijdens de praktijklessen word je voorbereid op werken in de kapsalon. Je werkt in het praktijklokaal - onder begeleiding - regelmatig met modellen, die je uiteraard als echte klanten behandelt. Ga je echt aan de slag in een kapsalon, dan kun je natuurlijk altijd op een leidinggevende terugvallen voor raad en daad.

Tijdens je hele opleiding, die twee jaar duurt, krijg je een intensieve studie- loopbaanbegeleiding. Zo maak jij je de competenties eigen, die nodig zijn in je toekomstige beroep. Als kers op de taart bieden we daarnaast trainingen en workshops waar je aan deel kunt nemen.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en 2 keuzedelen. Aan het begin van het schooljaar kun je met je begeleider de wens van je keuzedelen kenbaar maken. Je volgt deze trajecten bovenop je kappersopleiding.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). Een buitenlandstage is ook een optie.

Verder leren/werken

Na het afronden van deze opleiding kun je een belangrijke, ondersteunende rol in een kapsalon vervullen. Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding Allround kapper (niveau 3) misschien wel wat voor jou.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken