Juridisch administratief dienstverlener

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25145

Jij bent van de kleine lettertjes

Het naadje van de kous willen weten en tot op het bot gaan. Dan ben jij. Jij bent van de regels en procedures. Van het uitpluizen en je vastbijten in rechten en plichten. Jij wilt graag mensen en bedrijven helpen bij het doorgronden van de Nederlandse wetgeving. Ze helpen door bijvoorbeeld uit te zoeken of ze recht hebben op een uitkering of subsidie. Of door ze voorlichting te geven over de toepassing van bepaalde rechterlijke uitspraken. Als jij aan de slag gaat, heb je veel contact met je klanten. Dat kunnen ook collega’s zijn die je helpt.

Met grote precisie ga jij te werk en weet het hoofd koel te houden en je kunt goed de gestelde vraag doorgronden. Vervolgens leg jij in klare taal en goud eerlijk uit wat iemands rechten zijn. Dat kun je niet alleen mondeling, maar ook op papier goed. Kantoorwerk hoort er ook bij. Je ondersteunt administratief, stelt (juridische) documenten op, richt dossiers in en verzorgt de standaard correspondentie (online). Dat vergt nauwkeurigheid en hulpvaardigheid. En dát zijn dus die kleine lettertjes waar jij van moet houden. Ben jij klaar om juridisch administratief dienstverlener te worden?

Meer informatie

Opleidingsinformatie

In de opleiding tot Juridisch administratief dienstverlener neemt het Nederlands Recht natuurlijk een belangrijke plaats in. Omdat we praktijk net zo belangrijk vinden als theorie, ga je in het eerste jaar al serieus met je nieuwe vak aan de slag.

Naast algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap, volg je beroepsgerichte vakken, zoals Arbeidsrecht, Belastingrecht, Staats- en Bestuursrecht, Personen- en Familierecht, Burgerlijk procesrecht, Strafrecht en Vermogensrecht. We leren je niet alleen de wetgeving te doorgronden en op anderen over te brengen, maar ook (juridische) documenten op te stellen en administratieve taken site te voeren. Je krijgt dus een breed scala aan kennis, zodat je goed bent voorbereid op jouw toekomst.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen. Je loopt stage bij bijvoorbeeld een notaris- of advocatenkantoor, het UWV, de rechtbank, een gerechtsdeurwaarder, het Openbaar Ministerie of een gemeente.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld recht, sociaal-juridische dienstverlening en bestuurskunde. Ga je na je studie solliciteren, dan kun je terecht bij bijvoorbeeld gemeente of provincie, UWV, notaris- en advocatenkantoren, waterschappen, rechtbanken, deurwaarders en incassobureaus. Er zijn dus legio mogelijkheden.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken