Expert IT systems and devices

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25606

Je bent een online-held

Jij lost niet alleen problemen op, maar denkt ook na over de ontwikkeling en beveiliging van systemen. Jij weet net dat beetje meer van ICT en mediabeheer en met wat hacks leg jij de problemen van systemen bloot. Dat jij zo kritisch en creatief bent, is handig voor het management van jouw bedrijf. Jij kunt ze namelijk goed adviseren over hoe ze de lekken in de systemen kunnen dichten.

Jij houdt bovendien - als flexibele spil binnen de afdeling automatisering - het overzicht en installeert, onderhoud en beheert hardware, software en netwerken. Ook onder tijdsdruk werk jij nauwkeurig en klantgericht. Je bent de vraagbaak van je collega’s of van de klanten van een bedrijf en werkt multidisciplinair. En je hebt een brede belangstelling voor alles wat met computers te maken heeft. Jouw kennis is actueel. Jou maken ze niets wijs.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als ICT en mediabeheerder kun jij bij tal van organisatie gaan werken. De opleiding die we je bieden, beslaat dan ook breed het vakgebied en is een combinatie van theorie en praktijk om je kennis én vaardigheden te ontwikkelen. De vakken die je volgt gaan onder andere over netwerkbesturingssystemen, ICT security en hard- en software.

Je leert (onderdelen van) informatiesystemen te ontwikkelen, implementeren en beheren, systeemgebruikers te ondersteunen en een service- of helpdesk te organiseren. Naast al deze specifieke vakken krijg je ook de zogeheten avo-vakken (algemeen vormend onderwijs), zoals Nederlands, Engels en rekenen.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Kies je voor deze opleiding, dan kun je straks werken in de informatietechnologie. Denk daarbij aan bedrijven in het midden- en kleinbedrijf, die een informatiesysteem beheert willen hebben, bedrijven die ondersteunen bij het realiseren van nieuwe informatiesysteem of bedrijven die dienstverlenend optreden bij (grote) verstoringen in netwerk- en informatiesystemen. Er zijn kortom veel mogelijkheden voor jou.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken