Eerste monteur mechatronica maakindustrie (regulier/maritiem)

Heerlen, Schandelermolenweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25892

Jij bent een echte techneut

Hoeveel bakjes kunnen er per minuut door een machine? Hoeveel enveloppen kunnen er tegelijk door een sorteermachine? En kan dat nog sneller? Over dat en meer laat jij je hersenen graag kraken. Je weet als geen ander hoe je zelfstandig moet werken, want als eerste monteur mechatronica bouw je maar al te graag zelf aan mechatronische producten zoals liften, sorteer- en verpakkingsmachines. Vanaf het allereerste begin bij het denkwerk tot het daadwerkelijk ontwikkelen en uitvoeren van een machine; je bent erbij betrokken en deelt jouw advies graag met de ontwerpers. Je weet van aanpakken en denkt altijd in oplossingen. Het is bovendien maar goed dat je geen twee linkerhanden hebt, want machines onderhouden, daarvoor kunnen ze je ook bellen. Een storing? Je lost het op. Naar het buitenland om een product in elkaar te zetten? Dat is voor jou geen probleem, want je weet hoe groot de vraag naar Nederlandse mechatronica monteurs is.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens deze 3-jarige opleiding maak je kennis met een breed en uitdagend vakgebied. Je komt alles te weten over elektrotechniek, werktuigbouwkunde, elektronica, informatietechniek en besturingstechniek. Alles wat je nodig hebt om eerste monteur mechatronica te worden. Je leert machines ontwerpen, programmeren en het bouwen van machines. Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om samen met collega-monteurs een complete machine te ontwikkelen. Daarnaast leer je hoe je een storing oplost met behulp van een softwaresysteem. Je krijgt te maken met zowel vaktheorie als algemene vakken waaronder Nederlands, Engels en rekenen. Ook leer je jouw kennis in de praktijk toe te passen en ga je aan de slag met het ontwikkelen van onderdelen van machines.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Dit kunnen vaktechnische of algemene vakken zijn zoals duurzame engergietechnieken, digitale vaardigheden of wiskunde. Deze keuzedelen zorgen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden meerwaarde wanneer je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Al vanaf jaar 1, periode 3 loop je 2 dagen in de week stage in de regio. Zo weet je al snel hoe het reilt en zeilt binnen de mechatronica wereld.

Verder leren/werken

Na het behalen van je diploma als eerste monteur mechatronica kun je met jouw technische skills aan de slag bij verschillende bedrijven in de machine-industrie, de apparatenbouw en de industriële automatisering. Nog niet klaar met studeren? Dan kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken