E-commerce specialist

Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25876

Jij verovert de online markt

Ben je ondernemend, creatief en communicatief sterk? Zie je de online wereld als uitdaging en ben je nieuwsgierig naar trends, software en nieuwe ontwikkelingen? Verdiep je je graag in data en weet je daarop in te spelen? Ben je goed in het leggen en onderhouden van contacten, werk je probleemoplossend en actiegericht? Heb je oog voor commercieel belang en kun je keuzes financieel onderbouwen? Dan is de opleiding E-commerce specialist iets voor jou!

Als E-commerce specialist ben je onmisbaar voor bedrijven die online zaken doen via hun website of webshop. Je leert hoe je een website of webshop beheert en hoe je online marketingcampagnes op verschillende platforms opzet. Zo leer je bijvoorbeeld adverteren via Google, zoekmachine-optimalisatie, teksten schrijven voor een webpagina, een blog maken en een e-mailcampagne ontwikkelen. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als online marketeer op de marketingafdeling van een middelgroot bedrijf, als freelance marketeer of zelfs je eigen webshop starten. Doorstromen naar het hbo is ook mogelijk.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Wil jij de wereld van e-commerce ontdekken en ben je digitaal vaardig? Als E-commerce specialist ben je verantwoordelijk voor de online verkopen en zichtbaarheid van bedrijven. Je hebt een veelzijdige functie waarin je onder andere bezig bent met het opzetten van social media campagnes, het analyseren van data en het bedenken van marketingstrategieën.

Creativiteit en gevoel voor vormgeving zijn nodig om je te onderscheiden van de concurrentie. Met jouw kennis van online sales, marketing en e-commerce speel je samen met je team van specialisten in op kansen die het bedrijf laten groeien.

Je krijgt de kans om verschillende praktijkervaringen op te doen die voor jou belangrijk zijn. Dit geeft je meer inzicht in jezelf en helpt je bij het maken van een gerichte keuze voor jouw (studie)loopbaan.

Als E-commerce specialist ben je in staat om de volgende kerntaken en werkprocessen uit te voeren na het behalen van je diploma:

  • De customer journey onderzoeken
  • Marketing- en communicatieactiviteiten verzorgen
  • Data evalueren en verbetervoorstellen voor de customer journey maken
  • Digitale operationele activiteiten uitvoeren
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel, verbredend of verdiepend, maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Als student E-commerce specialist heb je de mogelijkheid om stage te lopen bij bedrijven die gecertificeerd zijn voor deze opleiding en een (online) marketingafdeling hebben. Dit kan variëren van bedrijven die gespecialiseerd zijn in online marketing tot bedrijven die hun eigen webshop hebben.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld Commerciële Economie, Communication & Multimedia design, International Business etc.

Na het afronden van deze opleiding ben je een expert op het gebied van (online) trends en ben je in staat om te werken bij commerciële bedrijven die zich richten op online activiteiten. Daarnaast is het mogelijk om je eigen bedrijf of merk op te zetten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken