Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

E-commerce specialist

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25876

Jij verovert de online markt

Ben je ondernemend, creatief en communicatief sterk? Zie je de online wereld als uitdaging en ben je nieuwsgierig naar trends, software en nieuwe ontwikkelingen? Verdiep je je graag in data en weet je daarop in te spelen? Ben je goed in het leggen en onderhouden van contacten, werk je probleemoplossend en actiegericht? Heb je oog voor commercieel belang en kun je keuzes financieel onderbouwen? Dan is de opleiding E-commerce specialist iets voor jou!

Als E-commerce specialist ben je onmisbaar voor bedrijven die online zaken doen via hun website of webshop. Je leert hoe je een website of webshop beheert en hoe je online marketingcampagnes op verschillende platforms opzet. Zo leer je bijvoorbeeld adverteren via Google, zoekmachine-optimalisatie, teksten schrijven voor een webpagina, een blog maken en een e-mailcampagne ontwikkelen. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als online marketeer op de marketingafdeling van een middelgroot bedrijf, als freelance marketeer of zelfs je eigen webshop starten. Doorstromen naar het hbo is ook mogelijk.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Wil jij de wereld van e-commerce ontdekken en ben je digitaal vaardig? Als E-commerce specialist ben je verantwoordelijk voor de online verkopen en zichtbaarheid van bedrijven. Je hebt een veelzijdige functie waarin je onder andere bezig bent met het opzetten van social media campagnes, het analyseren van data en het bedenken van marketingstrategieën.

Creativiteit en gevoel voor vormgeving zijn nodig om je te onderscheiden van de concurrentie. Met jouw kennis van online sales, marketing en e-commerce speel je samen met je team van specialisten in op kansen die het bedrijf laten groeien.

Je krijgt de kans om verschillende praktijkervaringen op te doen die voor jou belangrijk zijn. Dit geeft je meer inzicht in jezelf en helpt je bij het maken van een gerichte keuze voor jouw (studie)loopbaan.

Als E-commerce specialist ben je in staat om de volgende kerntaken en werkprocessen uit te voeren na het behalen van je diploma:

  • De customer journey onderzoeken
  • Marketing- en communicatieactiviteiten verzorgen
  • Data evalueren en verbetervoorstellen voor de customer journey maken
  • Digitale operationele activiteiten uitvoeren
BBL | informatie & kosten

De BBL-Bedrijfsopleiding is speciaal bedoeld voor werkenden. Dit kunnen starters, zij-instromers, of werkenden met ervaring zijn. Wij bieden maatwerk in de BBL: starten aan de opleiding kan flexibel en periodiek door het hele jaar plaatsvinden. Dat geldt ook voor uitstroom, wanneer iemand door eerdere opgedane kennis sneller kan afronden.

Gedurende het leertraject bestaat er tevens de mogelijk om bepaalde delen met een los Mbo-certificaat af te ronden. Een stapeling van het behalen van deze losse modules leidt tot een diploma erkend door de overheid.

Werken & leren

Je bent als BBL-er géén stagiair, maar een werknemer bij dit bedrijf. Je arbeidscontract moet minimaal 20 uur per week zijn. Je verdient salaris en je gaat daarbij 1x per week naar school. Bij VISTA college beiden wij alleen BBL-opleidingen aan via erkende BPV-leerbedrijven. Dus wil je leren en werken combineren en heb je nog géén leerbedrijf? Dan adviseren wij je in te schrijven bij de voltijd BOL-opleiding, dan gaan we samen met jou op zoek naar een passend leerbedrijf.

Aanmelding & intake

Na je aanmelding volgt eerst een intakegesprek met een docent van VISTA college. Hierin nemen we nogmaals alles met je door, waaronder het hebben van een leerplek en de kosten voor de opleiding. Die wijken namelijk af van een BOL-opleiding. De kosten voor een BBL-opleiding factureren we standaard met de bedrijven. Tenzij het bedrijf daar met jou andere afspraken over maakt. Dan betaal jij die zelf. Het intakeformulier laat je ook ondertekenen door het leerbedrijf waar je aan de slag bent/gaat. Daarmee laat je zien dat jouw leerbedrijf alles goed heeft doorgenomen.

Kosten

De kosten voor de opleiding E-commerce specialist zijn in totaal € 1.950 per volledig leerjaar. Hierin zit oa. het cursusgeld (€ 730) de leermiddelen (€ 300), examenkosten (€ 295) en overige kosten. Wij factureren dat per leerjaar. Je opleidingstraject duurt 3 jaar, dus de totale kosten zijn € 5.850.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel, verbredend of verdiepend, maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Als student E-commerce specialist heb je de mogelijkheid om stage te lopen bij bedrijven die gecertificeerd zijn voor deze opleiding en een (online) marketingafdeling hebben. Dit kan variëren van bedrijven die gespecialiseerd zijn in online marketing tot bedrijven die hun eigen webshop hebben.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld Commerciële Economie, Communication & Multimedia design, International Business etc.

Na het afronden van deze opleiding ben je een expert op het gebied van (online) trends en ben je in staat om te werken bij commerciële bedrijven die zich richten op online activiteiten. Daarnaast is het mogelijk om je eigen bedrijf of merk op te zetten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken