Monteur mechatronica maakindustrie

Heerlen, Schandelermolenweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25891

Jij bent in de ban
van technische snufjes

Kun jij het maken? Nou en of. En als het niet meteen lukt, dan duik je erin en zoek je het tot op de bodem uit. Want jij volgt de technische ontwikkelingen als geen ander. Herkenbaar? De opleiding tot monteur mechatronica zou dan weleens perfect bij jou kunnen passen. Hier leer je werken met grote machines en ga je aan de slag met het bouwen van onderdelen voor die machines. Van liften en kopieerapparaten tot lasrobots en sorteermachines. Nadat je de onderdelen hebt gemaakt, zorg je ervoor dat ze op de juiste plek worden gemonteerd, want nauwkeurig dat ben je. Het kan ook zomaar voorkomen dat je samen met collega-monteurs een complete machine bouwt, maar ze kunnen je ook bellen als er een storing is of er werkzaamheden nodig zijn aan een machine. Jij zorgt ervoor dat de machines weer in ‘no time’ optimaal werken.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens deze 2-jarige opleiding maak je kennis met een breed en uitdagend vakgebied. Dat zijn onderdelen uit de elektrotechniek, werktuigbouwkunde, elektronica, informatietechniek en besturingstechniek. Alles wat je nodig hebt om monteur mechatronica te worden. Je leert onderdelen van machines maken. Na het volgen van deze opleiding ben je bovendien in staat om samen met collega monteurs een complete machine te ontwikkelen. Ook leer je alles over softwaresystemen, hoe je een storing oplost en hoe je machines moet onderhouden. Je krijgt te maken met zowel vaktheorie als algemene vakken waaronder Nederlands en rekenen. Je leert jouw kennis in de praktijk toe te passen en gaat aan de slag met het ontwikkelen van onderdelen voor verschillende machines. Al vanaf leerjaar 1, periode 3 loop je 2 dagen in de week stage in de regio. Zo weet je al snel hoe het reilt en zeilt binnen de mechatronica wereld.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Dit kunnen vaktechnische of algemene vakken zijn zoals duurzame engergietechnieken, digitale vaardigheden of wiskunde. Deze keuzedelen zorgen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden meerwaarde wanneer je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Al vanaf leerjaar 1, periode 3 loop je 2 dagen in de week stage in de regio. Zo weet je al snel hoe het reilt en zeilt binnen de mechatronica wereld.

Verder leren/werken

Na het behalen van je diploma als monteur mechatronica kun je met jouw technische skills aan de slag bij verschillende bedrijven in de machine-industrie, de apparatenbouw en de industriële automatisering. Nog niet klaar met studeren? Dan kun je ervoor kiezen om door te stromen naar mbo niveau 3.

DIRECT AANMELDEN
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken