Moet je dit jaar nog een studiekeuze maken? Plan een speeddate met onze loopbaanadviseurs!

Meld je aan

Logistiek medewerker

Heerlen, Schandelermolenweg
BOL
Sittard, Arendstraat
BOL & BBL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BBL
Niveau
Niveau 2
Duur
1 jaar
Crebo
23309 (uitstroom naar 25774 of 25775)

Jij bent een doener

Als jij aan de slag gaat en iets organiseert, loopt alles op rolletjes. Kwaliteit en productiviteit zijn je op het lijf geschreven. Je bent van de klok, ziet werk liggen en bent er als de pinken bij om uitdagingen op te lossen. En dat is precies wat je nodig hebt als je in de Logistiek gaat werken bij bedrijven als UPS, Sabic of NedCar. Met behulp van planningssystemen zorg jij voor een feilloze distributie van goederen.

Je werkt daarbij niet alleen op kantoor, maar bent ook hands-on te vinden in het magazijn. Daar verzorg je de goederenontvangst en opslag, verzamel je goederen en maakt ze verzendklaar, terwijl je een scherp oog op de voorraadinventarisatie houdt. Natuurlijk werk je niet alleen. Samen met je collega’s en leidinggevende werk je keihard om mensen en materieel zo optimaal mogelijk in te zetten. Als jij van aanpakken weet, dan is de opleiding Logistiek je op het lijf geschreven.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Vanuit dit algemene crebo Logistiek kun jij uitstromen naar Logistiek medewerker of Logistiek teamleider.

Met een diploma als Logistiek medewerker op zak ben jij klaar voor werk in de dienstverlenende sector of handels-, productie- en transportsector. Maar voordat het zo ver is, zul je eerst flink aan de slag moeten en vakkennis en beroepsvaardigheden moeten opdoen. Zowel theorie als praktijk zijn belangrijk. Dus ga je al in je eerste jaar in de regio op stage, maak je kennis met alle aspecten van het vak en ontdek je waar je interesses en je kracht liggen.

Een logistiek teamleider stuurt een team van logistiek medewerkers aan in verschillende soorten bedrijven. Je coördineert werkzaamheden en draagt bij aan de verbetering van het logistieke proces. Je stuurt een team aan vanuit zijn eigen expertise en bent verantwoordelijk voor het daadwerkelijk realiseren van de doelstellingen van de afdeling. Bij het maken van voorstellen om het werkproces te verbeteren, werk je alleen en ben jezelf verantwoordelijk voor een goed resultaat. Daarnaast zorg je voor goede werkomstandigheden en op de werkvloer heb je een voorbeeldfunctie.

Naast de theoretische avo-vakken (algemeen vormend onderwijs) als Nederlands, Rekenen en loopbaan & burgerschap, volg je beroepsgerichte vakken. Denk daarbij aan Logistiek, Logistiek rekenen, Lean en Beroepsgerichte talen. We leren je praktisch om goederen en producten te ontvangen, opslaan en verzenden en orders te verzamelen. Naast die aandacht voor productiviteit tijdens de lessen, staan ook Arbo, veiligheid en inrichting van de omgeving op de lijst. Jij moet immers allround kunnen werken.

BBL | informatie & kosten
Werken & leren

Je bent als BBL-er géén stagiair, maar een werknemer bij dit bedrijf. Je arbeidscontract moet minimaal 20 uur per week zijn. Je verdient salaris en je gaat daarbij 1x per week naar school. Bij VISTA college beiden wij alleen BBL-opleidingen aan via erkende BPV-leerbedrijven. Dus wil je leren en werken combineren en heb je nog géén leerbedrijf? Dan adviseren wij je in te schrijven bij de voltijd BOL-opleiding, dan gaan we samen met jou op zoek naar een passend leerbedrijf.

Aanmelding & intake

Na je aanmelding volgt eerst een intakegesprek met een docent van VISTA college. Hierin nemen we nogmaals alles met je door, waaronder het hebben van een leerplek en de kosten voor de opleiding. Die wijken namelijk af van een BOL-opleiding. De kosten voor een BBL-opleiding factureren we standaard met de bedrijven. Tenzij het bedrijf daar met jou andere afspraken over maakt. Dan betaal jij die zelf. Het intakeformulier laat je ook ondertekenen door het leerbedrijf waar je aan de slag bent/gaat. Daarmee laat je zien dat jouw leerbedrijf alles goed heeft doorgenomen.

Kosten

De kosten voor de opleiding logistiek medewerker zijn in totaal € 2.045 per leerjaar. Hierin zit oa. het cursusgeld (€ 301) de leermiddelen (€ 300), examenkosten (€ 295) en overige kosten. Wij factureren dat per leerjaar. Je opleidingstraject duurt 1 jaar.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit een breed assortiment aan keuzedelen.

Stage(s)

Je loopt ieder leerjaar stage. Dit kan per jaar bij een ander bedrijf, maar dat hoeft niet. Je stage loop je bij een bedrijf waar logistieke handelingen worden verricht. Denk hierbij aan bouwmaterialen, pakketten, stukgoederen, medische producten of producten op pallets/rolcontainers.

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Praktijkervaring tijdens je opleiding doe je op bij bijvoorbeeld groothandelsbedrijven, transportbedrijven, logistieke dienstverleners, distributiecentra, warehouses en productiebedrijven. Denk hierbij in onze regio aan bijvoorbeeld: UPS, VDL Nedcar, Medtronic, Abbott, Boston Scientific, DocMoris, Rockwool, Sabic, DSM of Maastricht-Aachen Airport.

Verder leren/werken

Vanuit dit algemene crebo stroom je uit naar Logistiek medewerker (niveau 2) of Logistiek teamleider (niveau 3).

Wanneer je Logistiek medewerker (niveau 2) hebt afgerond, kun je nog doorstromen naar Logistiek teamleider (niveau 3). Uiteindelijk kun je van Logistiek teamleider nog doorstromen naar Logistiek supervisor of Specialist transport en logistiek (niveau 4).

Ga je werken dan kun je aan de slag bij veel verschillende bedrijven waaronder productiebedrijven, importeurs, exporteurs en distributiecentra van bijvoorbeeld supermarkten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken