Technicus service en onderhoud werktuigbouw

Locatie
Sittard, Arendstraat
Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25310

Jij bijt je graag vast in problemen

Met verwondering kun jij soms staan te kijken naar hoe bepaalde bruggen open en dicht gaan of hoe robotten in werkprocessen productie draaien. De techniek die daar achter zit, wil jij je eigen maken. Jij wilt weten hoe je hydraulische, pneumatische of pompsystemen gebruiksklaar moet maken of onderhouden. Jij wilt storingen in constructies kunnen oplossen. En je wilt het fijne weten van de aandrijftechnieken van motoren.

Of het nu gaat om een benzinemotor, elektromotor of grote machine. Het is juist die diversiteit - van inspecteren en modificeren tot analyseren en repareren - die jou aanspreekt en uitdaagt. Net zoals dat je werken met hoofd én handen prettig vindt. Als geen ander kun jij zelfstandig en onder tijdsdruk werken. Jij raakt niet zo snel van de leg, blijft ten alle tijden klantgericht, besluitvaardig en zorgvuldig. Jij zoekt het werk op, staat nooit stil. Jij neemt initiatief en bent creatief.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De opleiding technicus service en onderhoud werktuigbouw is een zeer praktische opleiding. Je krijgt les in de vakken waar je mee in aanraking komt in je dagelijkse werk. Denk hierbij aan de theorie over rotating equipment bij pompen, compressoren en tandwielkasten of de theorie over automatiseringstechniek, waaronder hydrauliek, pneumatiek, elektrotechniek en plc technieken vallen. Wij leren je natuurlijk ook alle werktuigbouwkundige onderdelen zoals lagers, koppelingen, tandwielen te herkennen en toepassen. Je krijgt kortom alle technieken voorgespiegeld die in moderne geautomatiseerde installaties en fabrieken worden toegepast.

Naast deze vaardigheden komen ook andere vaardigheden aanbod. Wij werken veel met projecten, al dan niet komend uit het bedrijfsleven. Hiermee ervaar je dat hetgeen je maakt ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Maar denk ook aan vaardigheden die je nodig hebt buiten je beroep.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je gaat werken, kom je veelal terecht bij een technische dienst of onderhoudsafdeling van productie- en service bedrijven met als specialisatie werktuigbouw.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken