Jij bijt je graag vast in problemen
Jij bent niet zo iemand die een brommer wegbrengt als ie hapert. Jij grijpt meteen zelf in. Haalt de motor uit elkaar, zoekt de storing op, repareert en rijdt weer weg. Het interesseert jou hoe motoren en constructies werken en hoe systemen hydraulisch of pneumatisch worden aangedreven. Jij wilt daar meer van weten. Jij wilt onderzoeken, inspecteren, analyseren en oplossen.
Of het nu gaat om een benzinemotor, elektromotor of grote machine. Het is juist die diversiteit - van inspecteren en modificeren tot analyseren en repareren - die jou aanspreekt en uitdaagt. Net zoals dat je werken met hoofd én handen prettig vindt. Als geen ander kun jij zelfstandig en onder tijdsdruk werken. Jij raakt niet zo snel van de leg, blijft ten alle tijden klantgericht, besluitvaardig en zorgvuldig. Jij zoekt het werk op, staat nooit stil. Jij neemt initiatief en bent creatief. Jij bent een technicus in hart en nieren. Deze opleiding biedt jou een basis om door te kunnen groeien naar leidinggevende functies. Doordat wij weten dat niets vaststaat in de techniek laten wij ons programma aansluiten op het HBO. Wiskunde is hiervan een mooi voorbeeld. Je bent met onze wiskunde lessen al beter voorbereid op het HBO!
Niets staat vast in de wereld van techniek, waar ga jij later terecht komen?

Meer informatie
De opleiding Technicus service en onderhoud werktuigbouw is een zeer praktische opleiding. Je krijgt les in de vakken waar je mee in aanraking komt in je dagelijkse werk.
Denk hierbij aan de theorie over rotating equipment bij pompen, compressoren en tandwielkasten of de theorie over automatiseringstechniek, waaronder hydrauliek, pneumatiek, elektrotechniek en plc technieken vallen. We leren je natuurlijk ook alle werktuigbouwkundige onderdelen zoals lagers, koppelingen, tandwielen te herkennen en toepassen. Je krijgt kortom alle technieken voorgespiegeld die in moderne geautomatiseerde installaties en fabrieken worden toegepast.
Naast deze vaardigheden komen ook andere vaardigheden aanbod. We werken veel met projecten, al dan niet komend uit het bedrijfsleven. Hiermee ervaar je dat hetgeen je maakt ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Maar denk ook aan vaardigheden die je nodig hebt buiten je beroep.
Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.
Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.
Als je gaat werken, kom je veelal terecht bij een technische dienst of onderhoudsafdeling van productie- en service bedrijven met als specialisatie werktuigbouw.