Horeca & Toerisme
Dit is de wereld van gastvrijheid, reizen en ontspanning.
Een nieuwe wereld van 2 specialiteiten: Horeca, Brood & Banket en Facilitaire dienstverlening én Recreatie en reizen. Jij vindt het leuk om anderen in de watten te leggen en creatief bezig te zijn. Gastvrijheid is de rode draad door al onze opleidingen. Je bent altijd opzoek naar nieuwe ideeën, niet alleen om andere recepten te ontdekken, maar ook gasten te verrassen. Je bent iemand die van reizen houdt en vindt het leuk om anderen een geweldige dag te bezorgen. Je bent graag bezig met eten en hebt een passie voor de horeca. Zowel voor als achter de schermen leer jij om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt.
In welke tak van sport je ook terecht komt, je stelt je altijd dienstbaar op! Dit zijn de richtingen binnen onze wereld:
- Brood & Banket
- Horeca keuken
- Horeca gastheer/gastvrouw
- Horeca management
- Facilitaire dienstverlening
- Luchtvaartdienstverlening
- Recreatie
- Reizen
De nieuwe opleiding in het kort
In plaats van je te specialiseren op één bepaald gebied, houd je ervan om je te ontwikkelen op meerdere facetten binnen een bepaald bedrijf. Je bent een échte duizendpoot. Je bent liever een generalist dan een specialist: jij kan alles! Met jouw houding en kennis kan je overal uit de voeten binnen de organisatie: achter de receptie, in het restaurant of als gastheer/vrouw.
We werken nauw samen met onze ‘Hospitality labs’: bedrijven waar wij ons lesprogramma mee afstemmen en soms zelfs uitvoeren. Je zou hier tijdens je opleiding dus zomaar kunnen werken en ervaring opdoen. Enkele voorbeelden zijn Abdij Rolduc, Thermae 2000 en Buitenplaats Vaeshartelt.
De lessen zijn verdeeld in 4 thema's:
1. Hospitality basis
2. Gastronomie
3. Internationalisering & interculturele competenties
4. Eventorganisatie
We bieden de opleiding aan in niveau 3 en niveau 4.