Binnen Zorg en Welzijn wordt Voeding en Hospitality met betrekking tot het welzijn en herstel een steeds belangrijker onderdeel van zorg en welzijn. Het keuzedeel Voeding & Hospitality is een antwoord op de vraag voor verbreding van de kennis omtrent deze onderwerpen.
Wat kun je na deze opleiding?
Na het scholingstraject te hebben doorlopen kan de deelnemer:
- Wensen en gewoonten van de zorgvrager m.b.t voeding vastleggen
- Bijzonderheden signaleren en rapporteren
- Adviseren t.a.v. voeding
- Ondersteunen bij het maken van keuzes t.a.v. voeding
- Maaltijden en dranken bereiden, controleren en uitserveren
- Inname controleren en bijzonderheden signaleren
- Gezonde voeding, specifieke voedingsgewoonten vanuit religie, principe of cultuur
- Voeding in relatie tot ziektebeelden (bv. hart- en vaatziekten, nierziekten)
- Diëten
- Allergenen
- Meetinstrumenten m.b.t. eet- en drinkgedrag
- Slikgedrag
- Serveertechnieken
- Administratieve systemen rondom voeding en zorg
Voor wie is deze opleiding?
- Ben jij werkzaam in een zorginstelling?
- Wil je meer kennis m.b.t. voeding en hospitality?
- Ben je in het bezit van een niveau 2 diploma (bij voorkeur in de zorg)?
Drie keer JA? Meld je aan voor deze scholing!
Studiekosten
Dit mbo-certificaat voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.
Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop
Hoe worden vaardigheden getoetst?
Het examen wordt afgenomen binnen de school. Je gaat aan de slag met een tweeledige praktijkopdracht. Deze praktijkopdracht vormt de basis voor het examen.