Je bent nu op de site van Entree, onderdeel van VISTA college

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Maastricht, Sibemaweg
BBL & BOL
Sittard, Arendstraat
BBL & BOL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 1 (Entree)
Duur
1 jaar
Crebo
25742

Jij bent een aanpakker

Jij bent geïnteresseerd in voeding. In het bereiden, verpakken en verspreiden. Of het nu broden uit een ambachtelijke bakkerij zijn, versproducten die naar een supermarkt moeten of (meng)voeding voor de boerenbedrijven. Je wilt óók graag werken in sectoren, die een link hebben met voeding, alleen heb je geen diploma. De éénjarige Entreeopleiding is dan voor jou dé oplossing. Het is een korte opleiding, waarin je je diploma op mbo-niveau 1 kunt halen. Samen ontdekken we je talenten. We helpen je bovendien je toekomst vorm te geven en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

De opleiding Assistent horeca en voeding of voedingsindustrie stoomt je klaar voor eenvoudige, uitvoerende werkzaamheden in verschillende sectoren en branches. Jij kunt straks werken in bijvoorbeeld restaurants, zalencomplexen, cafés, kiosk, fastservicebedrijf of cateringbedrijven. Of bij een industriële bakkerij, waar brood en lekkers voor super- markten wordt gemaakt.

Wat te denken van een patisserie of in een bedrijf voor mengvoer? In alle gevallen assisteer jij bij de productie, verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. Dat betekent dat je oog moet hebben voor hygiëne, van aanpakken weet en ook nog eens nauwkeurig kunt werken. Ben jij er klaar voor?

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Jij staat centraal in de entreeopleiding. Wij passen het onderwijsprogramma, samen met jou, zo veel mogelijk aan jouw wensen en mogelijkheden aan. Omdat de Entreeopleiding gaat over het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden in een arbeidsorganisatie, bieden we je maatwerk onderwijs aan. Lessen die aantrekkelijk, activerend en uitdagend zijn. In de Entreeopleiding leer je én zelfstandig werken én samenwerken én (vooral) om verantwoordelijkheid nemen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling, vaardigheden en zelfvertrouwen en krijgt allerlei praktijkgerichte opdrachten. De groepen zijn klein, de opleiding geeft veel structuur en je krijgt veel persoonlijke aandacht om de beste resultaten te behalen.

De assistent horeca/voedingsindustrie werkt in verschillende sectoren, zoals de voedings- en mengvoederindustrie, horeca en de sector brood- en banket. In de horeca werkt hij in uiteenlopende bedrijven, zoals een restaurant, zalencomplex, café, fastservice-bedrijf, cateringbedrijf of kiosk met voedingsmiddelen. In de sector brood en banket werkt hij in een grootbedrijf of in het kleinbedrijf bij een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij of bij een patisserie. In dat geval werkt hij in de ruimte achter de winkel. Je assisteert bij de productie, verwerking en/of verpakking van voedingsmiddelen.

Stage(s)

Tijdens de Entreeopleiding staat het opdoen van ervaring in de praktijk centraal. Zo ontdek je waar jouw interesses en talenten liggen en krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan zijn de opleidingen Kok, Gastheer/gastvrouw of Bakker misschien wel wat voor jou. Je kunt ook gaan werken als Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie. Je kunt bijvoorbeeld solliciteren bij verschillende organisaties, zoals de voedings- en mengvoederindustrie, horeca en de sector brood- en banket.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken