Maatschappelijke zorg

Richting

Zorg & Welzijn

Opleidingscode
25780
Niveau
Niveau 3 & 4

Binnen de Maatschappelijke zorg branche is er behoefte aan specifiek opgeleide zorg medewerkers. Door je te verdiepen in het ondersteunen, begeleiden en zorg bieden aan diverse soorten mensen. Als begeleider maatschappelijke zorg kom je met allerlei mensen in aanraking. Je biedt zorg en ondersteuning.

Wat leer je?

Als begeleider gehandicaptenzorg heb je een brede verantwoordelijkheid en een grote diversiteit aan werkzaamheden. Je inventariseert de ondersteuningsvragen van je cliënten, ondersteunt bij hun persoonlijke verzorging, wonen, huishouden en dagbesteding, kunt omgaan met crisissituaties, kunt samenwerken, stemt werk met je collega's af en evalueert de geboden ondersteuning. Wat van jou wordt verwacht, is dat je deskundig werkt aan kwaliteit. En dat je cliënten en hun familie/vrienden (mantelzorgers) ondersteunt, informeert en adviseert. Dat je hen bijpraat over de ontwikkeling van je cliënt.

Wat kun je na deze opleiding?

Je werkt met mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, dagbesteding of vrije tijd. Je begeleidt hen bij het zelfstandig of semi-zelfstandig wonen, werken en leven. Je werkt in een team en stelt je collegiaal op.

Studiekosten

Dit mbo-diploma voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken