Richting

Horeca & Toerisme

Opleidingscode
C0021
Niveau
Niveau 2

De arbeidsmarkt heeft dringend behoefte aan gemotiveerd keukenpersoneel, zeker in de regio Zuid-Limburg. Met deze opleiding leg je een gedegen basis om aan de slag te gaan in de keuken, en kun je aan de slag in diverse bedrijven. Je bent werkzaam in hotels, restaurants, of andere bedrijven in de hospitality sector. Met deze opleiding ben je zo goed als zeker van een baan.

Wat leer je?

In het scholingstraject van de certificaathouder komen vaardigheden aan de orde die nodig zijn om het praktische/hands-on ‘keukenwerk’ te kunnen uitvoeren. De belangrijkste taken voor de certificaathouder in de horecakeuken zijn het maken van een mise-en-place; het bereiden van gerechten en componenten; het afwerken hiervan voor uitgifte en het schoonmaken. Ook zorgt hij voor ontvangst, controle en opslag van geleverde producten. Het scholingstraject is praktijkgericht en bevat daarnaast ondersteunende theorie.

Wat kun je na deze opleiding?

Na afronding van het certificaat, Koken in de Horeca bezit je vaardigheden en kennis van:

  • allergenen (basis);
  • mise en place (voorbereidende werkzaamheden);
  • bereiden van gerechten en componenten;
  • afwerken van gerechten voor de uitgifte;
  • schoonmaken van werkruimtes, gereedschappen en machines;
  • ontvangen, controleren en opslaan van geleverde producten;
  • hygiëne in de keuken: HACCP

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding Koken in de Horeca is geschikt voor iedereen die snel aan de slag wil in de horeca. Ook wanneer je nog niet eerder in de horeca gewerkt hebt!

De opleiding is voor diegene die al werkzaam is binnen de horeca en zichzelf wil bijscholen. Of voor diegene die hier graag aan de slag wil, en daarom de kneepjes van het vak wil leren. Met dit mbo-certificaat krijg je meer zicht op de effecten van de processen in de keuken zodat je jouw job of toekomstige job nog beter kan uitvoeren.

Studiekosten

Dit mbo-certificaat voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Hoe worden vaardigheden getoetst?

De examinering bestaat uit 3 afsluitende praktijkopdrachten.

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken