Doktersassistent

Richting

Zorg & Welzijn

Opleidingscode
25695
Niveau
Niveau 4

In de huisartsenpraktijk plan je afspraken in en overleg je met de arts. Je assisteert de arts bij het uitvoeren van kleine chirurgische ingrepen. Je legt materialen klaar en bereidt de behandelruimte voor. Je zorgt ervoor dat de arts ongestoord kan werken. Ook voer je medisch-technische handelingen uit, zoals bijvoorbeeld bloedprikken, een hartfilmpje maken of de bloeddruk meten.

Wat leer je?

Vakken als anatomie, fysiologie en pathologie staan in jouw rooster. Evenals medische terminologie, triage en geneesmiddelenkennis. Bovenal ben je praktisch bezig. Naast zaken zoals hierboven genoemd leer je een telefoon gesprek te voeren, een inventarisatie maken van klachten zodat je kunt bepalen of de patiënt met spoed behandeld moet worden. Samen met je collega’s kijk je integraal naar het welzijn van een patiënt.

Wat kun je na deze opleiding?

Samen met je collega’s in een huisartsenpraktijk, gezondheidscentrum of in het ziekenhuis zorg jij voor een patiëntvriendelijke ontvangst, doeltreffende inventarisatie van klachten en de juiste diagnose voor een verdere behandeling.

Voor wie is deze opleiding?

Voor iedereen die snel aan de slag wil in een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum. Ook wanneer je geen ervaring hebt, ben je van harte welkom.

Studiekosten

Dit mbo-diploma voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Hoe worden vaardigheden getoetst?

De examinering bestaat uit kennis- en praktijkexamens.

Meer informatie
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken