Apothekersassistent

Richting

Zorg & Welzijn

Opleidingscode
25650
Niveau
Niveau 4

Als apothekersassistent ben jij de geneesmiddelexpert bij uitstek. Je bent samen met je collega’s en de apotheker de zorgverlener waar een patiënt zelfs zonder afspraak terecht kan. Samen zorgen jullie ervoor dat iedere patiënt de juiste geneesmiddelen krijgt met de juiste uitleg over het gebruik. Ook zorg je ervoor dat het geneesmiddeldossier van de patiënt op orde is. Je bent nauwkeurig, behulpzaam en staat patiënten vriendelijk te woord.

Wat leer je?

Je leert naast geneesmiddelkennis ook over de anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam. Deze kennis heb je nodig om te kunnen begrijpen hoe een geneesmiddel een ‘ziek’ lichaam weer ‘gezond’ kan maken. Ook leer je dat geneesmiddelen niet altijd de beste oplossing zijn. Sommige patiënten help je door advies te geven over leefstijl en positieve gezondheid. Het kan ook voorkomen dat het voorgeschreven geneesmiddel niet gewenst is voor de patiënt, dan bel je de arts. Je advies stem je altijd af op de individuele behoeften van de patiënt.

Wat kun je na deze opleiding?

Als apothekersassistent controleer jij de recepten van de arts en controleer je het werk van je collega’s. Het gebruik van een geneesmiddel of combinaties van geneesmiddelen kan immers risico’s met zich meebrengen. Door te dubbelchecken zorg je ervoor dat patiënten geneesmiddelen veilig en effectief kunnen gebruiken. Samen zorg je ervoor dat de patiënt goed en vriendelijk geholpen wordt.

Voor wie is deze opleiding?

Voor iedereen die snel aan de slag wil in een apotheek en een ware zorgverlener wil zijn, zonder fysiek contact met patiënten te hebben. Ook wanneer je geen ervaring hebt, ben je van harte welkom.

Studiekosten

Dit mbo-diploma voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Hoe worden vaardigheden getoetst?

De examinering bestaat uit kennis- en praktijkexamens.

Meer informatie
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken