Je bent nu op de site van CIOS, onderdeel van VISTA college

CIOS medewerker sport en
recreatie (school- en praktijkroute)

Sittard (Sportzone), Milaanstraat
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25500

Jij zet je beste beentje voor

Je rent, voetbalt, fitnesst of tennist. Als jij kunt sporten, dan word je blij. Alleen rennend door weer en wind of samen met je team competitie spelend. Je uithoudingsvermogen testen. Je prestaties verbeteren. Bezig zijn. Actie. Jij wilt van je hobby je werk maken. Mensen motiveren om lekker te bewegen. Ze stimuleren om net dat beetje meer te doen en te kiezen voor een gezonde leefstijl.

Jij bent creatief als het gaat om het opzetten van sportieve en recreatieve activiteiten. Je maakt mensen enthousiast en zet ze aan om sport- en spelactiviteiten te doen. Je ontvangt je gasten, je houdt toezicht, begeleidt ze en je helpt ook mee in het horeca gedeelte. Je zorgt er kortom voor dat mensen tijdens hun vakantie, sportles of uitje een fantastische tijd hebben.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als medewerker sport en recreatie hou je je bezig met sportieve en recreatieve activiteiten. Je maakt mensen op een leuke manier enthousiast om mee te doen aan sport- en spelactiviteiten. Tijdens de activiteiten help je mee met toezicht houden en het begeleiden van de gasten. Zo zorg je ervoor dat mensen tijdens hun vakantie, sportles of uitje een fantastische tijd hebben.

Een Medewerker sport en recreatie werkt vaak als andere mensen vrij hebben. Dat betekent dat je (werk)tijden kunnen wisselen. Ook tijdens je stage. Je moet dus naast een gastvrije en klantgerichte houding een flexibele mentaliteit hebben. Tijdens deze opleiding van twee jaar leer je hoe je sportlessen en spelactiviteiten begeleidt en assisteert. Om dit goed te kunnen doen, volg je vakken als Spelsporten, Materiaal- en voorraadbeheer, Fitness, Gezondheid en voeding en Sociale vaardigheden.

Maximum aantal deelnemers (numerus fixus)
De intakeprocedure

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een uitnodiging voor een plaatsingsadviesgesprek zodat we zicht krijgen op jouw capaciteiten, je persoonlijkheid en omstandigheden. Aan het einde van dit gesprek hoor je mondeling wat ons advies voor jou is.

Numerus fixus

Er geldt voor deze opleiding een numerus fixus (maximaal 80 plaatsen, samen met CIOS Voetbal). Na deelname aan het plaatsingsadviesgesprek kijken we terug naar de datum van aanmelding met DigiD; voor studenten die zich niet met DigiD aanmelden, geldt de datum van ontvangst van het identiteitsbewijs. Deze datum bepaalt de volgorde van plaatsing.

Klik hier voor het toelatingsbeleid

Twee varianten: school- en praktijkroute

Je kunt deze opleiding in twee varianten volgen namelijk: de schoolroute en de praktijkroute.

Schoolroute
De schoolroute is de reguliere route waarbij je vijf dagen per week naar school gaat. Hier volg je zowel theorie- als praktijklessen. Daarnaast doe je praktijkervaring op door stage te lopen bij diverse sportinstellingen. Vanaf periode twee wijzigt dit in 4 dagen per week naar school en één dag stage.

Praktijkroute
Groot verschil tussen de schoolroute en de praktijkroute is dat je als student vijf dagen per week aanwezig bent bij Sportlandgoed De Haamen. Je helpt op werkdagen mee met de dagelijkse activiteiten die hier worden verricht in het zwembad, de sporthal, het onderhoud en de horeca. Een voordeel van deze route is dat je dichter bij het werkveld staat. Je wordt ingewerkt door medewerkers van De Haamen en vanuit school heb je geen docenten maar coaches die je begeleiden tijdens je opleiding.

Bij het aanmelden voor deze opleiding kun je aangeven voor welke route je voorkeur uitgaat.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Engels A2 (verplicht)
  • Digitale vaardigheden
  • Doorstroom Niveau 3
Stage(s)

Op school volg je zowel theorie- als praktijklessen. Je volgt vakken over spelsporten,fitness, materiaal en voorraadbeheer, gezondheid en voeding en sociale vaardigheden.Uiteraard volg je ook Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast doe je praktijkervaring op door stage te lopen bij diverse sportinstellingen of in de leisure-branche. In deze bedrijfstakken werk je vaak als andere mensen vrij zijn. Dat betekent dat je (werk)tijden kunnen wisselen, ook tijdens je stage. Soms loop je overdag stage, soms ‘s avonds en soms in het weekend of tijdens de vakantie.

Verder leren/werken

Als je na deze opleiding verder wilt leren, dan kun je doorstromen naar de opleiding Sport en bewegingsleider (niveau 3).

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken