Richting

Veiligheid

Opleidingscode
25691
Niveau
Niveau 3

Het beroep (object) en ambulante beveiliger is door het UWV opgenomen als kansrijk beroep (juli 2023). Dit betekent dat er ruim voldoende kansen zijn voor mensen die deze richting kiezen tot betaalde arbeid. Beveiliger 3 biedt werknemers in de beveiliging de kans om door te groeien als meewerkend voorman / coördinator binnen de beveiliging.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding tot beveiliger niveau 3 gaan we dieper in op jouw beveiligertaken. Deze heb je al uitgevoerd tijdens jouw werk als beveiliger. Je krijgt verdiepende kennis aangeboden over wet- en regelgeving binnen het beveiligers vak en hoe je situationele aansturing kunt geven aan taken die uitgevoerd dienen te worden. Ook leer je hoe je situaties analyseert om hier samen met medestudenten van te leren.

We staan stil bij jouw persoonlijke ontwikkeling op het gebied van professionaliteit en ethisch handelen. Enkele onderdelen van de opleiding zijn in de Engelse taal, je krijgt hier dan ook oefening in. Uiteindelijk maak je enkele portfolio’s om aan te tonen dat je kunt aansturen en kwaliteit kunt borgen.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Wat kun je na deze opleiding?

Na het succesvol afronden van de opleiding ben je in staat om:

  • Zelfstandig beveiligingsplannen te ontwikkelen en uit te voeren.
  • Instructies te verzorgen aan collega’s en andere stakeholders
  • Te fungeren als een leidinggevende binnen je team.
  • Complexe beveiligingssituaties te analyseren en te coördineren.
  • Professioneel te communiceren met zowel collega's als klanten.

Voor wie is deze opleiding?

De MBO-opleiding Beveiliger 3 is ideaal voor beveiligers die al enige tijd werkzaam zijn in de beveiligingsbranche en die hun professionele vaardigheden en kennis willen uitbreiden in een coördinerende rol. Of je nu werkt in evenementenbeveiliging, objectbeveiliging, of een andere tak van de beveiliging, deze opleiding biedt jou de tools en inzichten om door te groeien naar een hoger niveau.

Studiekosten

De kosten voor deze bedrijfsopleiding zijn 2750 euro per student, per jaar. Daarin zitten het wettelijke cursusgeld, lesmaterialen én SVPB-examenkosten verwerkt.

Hoe worden vaardigheden getoetst?

De toetsing binnen deze opleiding gebeurt deels door het VISTA college (mbo vakken), deels door de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) beroepsspecifieke vakken. Veelal zijn dit theoretische kennis examens, aangevuld met praktijkexamens. Binnen zowel het MBO gedeelte als de SVPB onderdelen wordt getoetst middels criterium gericht interview, mondelinge en schriftelijke examens.

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken