Je bent nu op de site van VAVO, onderdeel van VISTA college
Printen
Lessen op het vavo

De indeling van het schooljaar

Voor de examentrajecten vmbo-tl, havo en vwo zijn er, naast het centraal schriftelijk examen, vier schoolexamenperiodes gepland:

SE 1

Oktober, week 40 en 41

SE 2

November, week 47

SE 3

Januari,week 4

SE 4

Maart, week 12

CSE 1

Mei, week 19 tot en met 22

CSE 2 (herexamen)

Juni, week 25

Voor het voorexamenjaar havo ziet het schooljaar er als volgt uit:

Toetsweek 1

Oktober, week 40 en 41

Toetsweek 2

November, week 47

Toetsweek 3

Januari,week 4

Toetsweek 4

Maart, week 12

Toetsweek 5

Juni, week 25 en 26

Bevorderingsuitslag

Juni/juli week 27 en 28


Welke lessen ga ik volgen?

Er worden verschillende lesvormen aangeboden:

Klassikale lessen

De meeste vaklessen worden klassikaal aangeboden. Zo kunnen de docenten rekening houden met de verschillende leerstijlen van studenten.

Practicum-uren

Voor de b├Ętavakken (biologie, scheikunde en natuurkunde) zijn de practica een verplicht onderdeel. Tijdens de practicum-uren kun je in jouw eigen tempo aan deze practica werken in de lokalen die speciaal voor deze vakken ingericht zijn. Dit onder leiding van de vakdocenten. Hierdoor kun je ook individuele begeleiding krijgen als een onderdeel van de stof je niet helemaal duidelijk is.

Coachingsuren

Elke schooldag is er een coachingsuur. Docenten beantwoorden tijdens dit uur vragen. Je kunt zelf bepalen bij welke docent je je wilt inschrijven. De uren zijn verplicht, maar de wijze waarop je werkt tijdens het coachingsuur is geheel naar eigen keuze. Zo kun je je voor een onderdeel van de stof dat je niet begrijpt, inschrijven bij de betreffende vakdocent en daar individueel vragen stellen. Ook kun je ervoor kiezen dit lesuur te gebruiken om te werken aan huiswerk of aan praktische opdrachten. Daarnaast kan een gesprek met de mentor ingepland worden.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken