Je bent nu op de site van VAVO, onderdeel van VISTA college
Printen

Zonder Vavo van VISTA college had Noam zijn potentie niet benut

Noam Roovers, negentien jaar oud en toekomstige student filosofie aan de Universiteit van Tilburg, heeft een inspirerend verhaal voor medestudenten die worstelen met hun studie. Zijn verhaal begon nadat hij zijn vmbo-tl had afgerond. Hij ging naar het mbo, maar voelde zich hier niet op zijn plek. Noams moeder, Ivonne, zag dat deze route niet bij hem paste en stelde Vavo voor als alternatief. "Ik wist dat je meer kon dan je liet zien," zei ze. Vavo bleek precies te zijn wat Noam nodig had. Hij volgde havo 4 en 5 op Vavo en is nu bezig met het afronden van vwo 6, klaar om volgend jaar aan zijn filosofiestudie te beginnen.

VISTA’s aanpak werkt

"Ik was een beetje verdwaald, ik wist niet wat ik moest doen," vertelt Noam over zijn tijd op het mbo. Maar bij Vavo voelde hij zich wel thuis. "Vavo staat voor volwassenenonderwijs en dat merk je. Je werkt zelfstandiger. Geen afleiding, geen poespas." Dit gestructureerde, klassikale onderwijs paste bij Noam. Ivonne herinnert zich de aanpassing als spannend, maar zag al snel dat deze aanpak perfect werkte voor Noam. Zijn zelfvertrouwen groeide toen hij positieve resultaten behaalde, zelfs zozeer dat docenten hem aanmoedigden om vwo 6 te doen.

Vavo: een tweede kans

"Vavo is echt een succesverhaal voor Noam," benadrukt Ivonne. "De sfeer is goed, het is overzichtelijk, met een sterke sociale cohesie. Het biedt niet alleen een tweede kans voor gezakte studenten, maar ook een plek voor diegenen die meer structuur nodig hebben. Maar je moet er wel wat voor doen. Noam is heel gemotiveerd, hij volgt alle lessen en maakt altijd zijn huiswerk. Maar zonder Vavo had Noam zijn potentie niet benut.”

Interesse in een Vavo-opleiding?

Vavo staat voor Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs en is te volgen bij VISTA college in Maastricht en Heerlen. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je zelf beslissen om een Vavo-opleiding te volgen. Jonger dan 18? Overleg dan met je middelbare school of een overstap naar Vavo mogelijk is. Bij Vavo kunnen studenten terecht voor een vmbo-tl-, havo- en vwo-diploma.

Meer weten over Vavo bij VISTA college?

Wil je meer weten over Vavo bij het VISTA college? Lees hier meer of neem contact met ons op.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken