Vavo (Voort­gezet Algemeen Volwassenen­onderwijs)

Vavo VISTA is de ideale oplossing als jij je middel­bare school diploma niet hebt behaald of deze op een later moment wil behalen! Het Vavo onderwijs geeft je namelijk de mogelijkheid tot het volgen van een pakket of losse lessen. Hierdoor haal jij binnen één of twee jaar alsnog je vmbo-tl, havo of vwo-diploma.

Wat is Vavo?

Vavo staat voor Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs. Er wordt gesproken over volwassenen, omdat je over het algemeen ouder bent dan 18 jaar als deze opleiding gaat volgen. Vavo onderwijs is gericht op het halen van je vmbo-tl, havo of vwo-diploma. Hier heb je verschillende mogelijkheden voor zoals het volgen van een gehele opleiding of enkele losse vakken. Een Vavo opleiding wordt aangepast aan jouw doelen. Wil je met Vavo je vwo-diploma behalen? Dan is dat natuurlijk mogelijk. Ook wanneer je bent gezakt op één vak voor je havo diploma kun je met Vavo specifieke vakken kiezen om te volgen. Een Vavo opleiding voorkomt dat jij het examenjaar opnieuw moet doorlopen voor één vak. Ook zorgt het Vavo ervoor dat je een profiel kunt kiezen waardoor jij een andere vervolgopleiding kan gaan doen. Het Vavo maakt het dan mogelijk om door te stromen naar een andere opleiding. Het diploma dat je behaalt op een Vavo opleiding is geldig als volwaardig en landelijk erkend diploma.


Inspirerende verhalen uit het vavo onderwijs

Twijfel je nog of vavo bij jou past? Deze leerlingen gingen je voor! Lees hier de succesverhalen van vavo leerlingen met diverse achtergronden en situaties. Één ding hebben ze gemeen; het vavo was voor hen de oplossing.

Lees onze succesverhalen

Toelating Vavo opleiding

Het antwoord op de vraag ‘voor wie is het Vavo onderwijs?’ is ‘iedereen’! Het is altijd mogelijk een Vavo opleiding te volgen. De toelating van een Vavo opleiding is erg breed, waardoor je makkelijk kunt instromen. Lukt het bijvoorbeeld niet op je eigen school, wil je je kennis van bepaalde vakken opfrissen of wil je als volwassenen alsnog je diploma halen? Dan is dit dé kans om het Vavo onderwijs in te stappen. Het Vavo is niet alleen geschikt voor volwassen om het diploma te behalen, maar ook als je net gezakt bent op één vak. Een Vavo opleiding heeft een andere aanpak dan het reguliere onderwijs. Op het Vavo krijg je meer begeleiding, zodat je binnen één of twee schooljaren je diploma weet te behalen. Om in te stromen in het Vavo onderwijs moet je ouder zijn dan 18 jaar of afkomstig zijn van mbo 3/4. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je nog steeds instromen in het Vavo onderwijs, maar moet je wel in gesprek met je middelbare school.

Is Vavo iets voor mij?

Kosten Vavo

De kosten van een Vavo opleiding hangen af van het moment waarop jij start. Ben je op de startdatum jonger dan 18? Dan hoef je geen lesgeld te betalen, maar wordt dit geregeld vanuit jouw middelbare school of de overheid. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, dan betaal je de Vavo kosten wél zelf. De kosten voor Vavo zijn dan afhankelijk van de lessen die jij volgt. Kies je ervoor om een volledig pakket te volgen, dan betaal je €1357,-. Volg je niet het hele pakket, maar slechts een paar vakken, dan betaal je €34,40 per lesuur. Natuurlijk is het ook mogelijk een tegemoetkoming scholieren aan te vragen bij DUO. Deze gift hoef je, als je het doorgeeft, niet terug te betalen.

Vavo VISTA college

In Nederland zijn er verschillende scholen die de mogelijkheid van een Vavo opleiding aanbieden. Zo ook het VISTA college. Vavo VISTA biedt je een persoonlijke aanpak en intensieve begeleiding. Samen werken we aan een prettige sfeer met een volwassen aanpak. Op die manier zorgen we ervoor dat jij op je plek zit, je diploma kunt behalen en je toekomstplannen voort kunt zetten. Er zijn verschillende trajecten die je kunt volgen bij Vavo VISTA. Je kunt het examentraject vmbo-tl, havo 4-5 en vwo 6 overdoen of de vakken los volgen. Binnen Vavo VISTA zijn er mogelijkheden voor maatwerk. Deze mogelijkheden voor jouw toekomst bespreken we graag met je. Verder bieden we je de kans om binnen één of twee jaar jouw voorwaardige en landelijk erkende diploma alsnog te halen.

Aanmelden Vavo

Aanmelden bij Vavo VISTA kan wanneer je 18 jaar of ouder bent of afkomstig bent van mbo 3/4. Als je voldoet aan één van deze eisen, dan kun je je gemakkelijk online aanmelden. Voldoe je niet aan deze eisen? Dan kun je overleggen met je middelbare school. Wanneer je je inschrijft kies je een vakkenpakket, ook wel een profiel genoemd. Dit profiel zorgt voor een betere aansluiting op het vervolgonderwijs. Natuurlijk mag je zelf bepalen welk pakket je kiest!

Aanmelden

Contact opnemen

Snel naar
Lees onze succesverhalen Contact Aanmelden