Je bent nu op de site van VAVO, onderdeel van VISTA college
Printen
Herprofileren

Herprofileren

Heb je al een diploma vmbo-t, havo of vwo, maar mis je bepaalde vakken voor een vervolgopleiding? Een tekort aan vakkennis kun je onder bepaalde voorwaarden wegwerken door één of enkele (nieuwe) vakken te volgen. Voor het volgen van een los vak binnen havo of vwo moet je kunnen aantonen over voldoende beginkennis te beschikken om het gewenste vak in één examenjaar succesvol af te kunnen ronden. Vavo van VISTA college bepaalt onder andere aan de hand van toelatingstoetsen of dat het geval is. De aard van de toelatingstoetsen kan per vak verschillen.

Een los vak afronden betekent dat je start in het examenjaar. Een behoorlijk deel van de examenstof wordt behandeld in havo 4. Zorg er zelf voor dat je deze leerstof inhaalt. Het examenjaar telt (ongeveer) 21 effectieve lesweken.

Toelatingstoetsen

Voor sommige vakken hebben we toelatingstoetsen. Zorg dat je je goed voorbereidt op de toelatingstoets(en) en meld je ruim voor de zomervakantie aan. Je ontvangt informatie over de manier waarop je jezelf goed kunt voorbereiden op de toelatingstoetsen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken