Je bent nu op de site van Entree, onderdeel van VISTA college

Entree, profiel: assistent dienstverlening

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Sittard, Arendstraat
BOL & BBL
Niveau
Niveau 1 (Entree)
Duur
1 jaar
Crebo
23301/25741

Jij staat altijd klaar voor anderen

Jij maakt het anderen graag naar de zin. Je ziet werk liggen, bent de vraag voor en dus een top assistent bij uitstek. Je hebt alleen geen diploma, maar wilt wel je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. De éénjarige Entreeopleiding is voor jou dan ook dé oplossing. Het is een korte op- leiding, waarin je je diploma op mbo-niveau 1 kunt halen. Samen ontdekken we je talenten. We helpen je bovendien je toekomst vorm te geven.

De opleiding assistent dienstverlening en zorg stoomt je klaar voor eenvoudig uitvoerende werkzaamheden in verschillende sectoren en branches. De diversiteit vergroot je kansen. Zo kun jij met dit diploma straks werken in de zorg en welzijn of horeca, maar ook in de kappersbranche, bij scholen of bij afdelingen facilitaire zaken van bedrijven. De mogelijkheden zijn legio. En jij houdt daar van, want je bent breed geïnteresseerd en houdt van aanpakken.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Jij staat centraal in de entreeopleiding. Wij passen het onderwijsprogramma, samen met jou, zo veel mogelijk aan jouw wensen en mogelijkheden aan. Omdat de Entreeopleiding gaat over het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden in een arbeidsorganisatie, bieden we je maatwerk onderwijs aan. Lessen die aantrekkelijk, activerend en uitdagend zijn. In de Entreeopleiding leer je én zelfstandig werken én samenwerken én (vooral) om verantwoordelijkheid nemen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling, vaardigheden en zelfvertrouwen en krijgt allerlei praktijkgerichte opdrachten. De groepen zijn klein, de opleiding geeft veel structuur en je krijgt veel persoonlijke aandacht om de beste resultaten te behalen.

De assistent dienstverlening en zorg werkt in verschillende sectoren en branches.

  • In de sector zorg en welzijn werkt hij in verpleeghuizen, thuiszorg, kleinschalige woonvormen, instellingen voor gehandicapten of in een ziekenhuis, bij sportverenigingen, in de kinderopvang, onderwijs en sociaal cultureel werk.
  • In de kappersbranche werkt hij in kapsalons.
  • In de schoonmaak- en glazenwassersbranche werkt hij onder meer in kantoren en scholen en bij facilitaire diensten van instellingen.
  • Facilitair werk doet hij óf van binnenuit bij een facilitaire dienst óf van buitenaf vanuit een facilitair dienstverlener.
  • In de gastvrijheidssector werkt hij in horecagelegenheden. Hij voert zijn werk uit bij organisaties als scholen, gemeentes, zorginstellingen, kantoren, conferentieoorden, in bedrijven als restaurants, zalencomplexen en cafés en in diverse productieomgevingen.

Het assisterende werk verschilt per werkplek. Zo kan in een zorginstelling het verzorgen van drank- en maaltijdrondes centraal staan, assisteert hij in de kapsalon bij haarbehandelingen, opruimen van de werkplek en is hij klanten en gasten van dienst, kan het in allerlei organisaties gaan om het gebruiksklaar maken van een ruimte voor bepaalde activiteiten, werkt hij in de schoonmaak op basis van een schoonmaakprogramma, etc.

Stage(s)

Tijdens de Entreeopleiding staat het opdoen van ervaring in de praktijk centraal. Zo ontdek je waar jouw interesses en talenten liggen en krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan zijn de opleidingen Helpende Zorg & Welzijn of Facilitair medewerker. Als assistent dienstverlening en zorg help je andere mensen. Dat kan zijn in een verpleegtehuis, kinderdagverblijf, maar ook in hotel of kapperszaak.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken