Je bent nu op de site van CIOS, onderdeel van VISTA college
Printen
Opleiding tot UEFA B of C Youth bij jou om de hoek

Opleiding tot UEFA B of C Youth bij jou om de hoek

In september 2020 start bij CIOS op de Sportzone in Sittard de opleiding UEFA B. Een voetbalopleiding waarmee je de bevoegdheid krijgt voor het trainen en coachen van senioren heren in de 3e en 2e klasse en Topklasse vrouwenvoetbal. Ook mag je na het afronden van de opleiding trainer coach zijn van de hogere jeugdteams. Je leert tijdens de opleiding een visie op voetbal te creëren, een wedstrijdanalyse te maken en een jaarplan op te stellen. Ook professionaliseer je onder andere je kennis over het coachen van spelers en voetbal conditie training.

De opleiding UEFA C Youth start ook in september. Met deze opleiding krijg je de bevoegdheid om senioren in de 4e en 5e klasse te trainen. Ook mag je na het afronden van de opleiding trainer coach zijn van de lager spelende jeugdteams. Je leert (jeugd) teams te coachen tijdens wedstrijden en houdt je daarnaast bezig met de training en begeleiding van de spelers. Daarnaast leer je hoe je als trainer coach je rol neemt in een club en hoe je voetbalactiviteiten organiseert.

CIOS docent en voetbaltrainer Jurgen de Haan is door de KNVB geaccrediteerd om de opleiding te geven.

“Voetbal is echt mijn passie. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik deze opleiding bij mijn werkgever mag geven aan voetbaltrainers uit de regio en daarbuiten. Naast mijn ervaring als docent bij het CIOS heb ik ruime ervaring in de voetballerij. In het verleden trainde ik de jeugd van PSV en KRC Genk. Jorrit Hendrikx die nu elke week op het hoofdtoneel van PSV in Eindhoven speelt, trainde ik bij de jeugd. Momenteel train en coach ik het eerste heren elftal van SV Someren. Na een mooi kampioenschap en promotie naar de 1e klasse zijn we afgelopen jaar gedegradeerd. Gelukkig zit er dit seizoen weer een promotie naar de 1e klasse in als we onze koppositie weten te behouden."
Intrinsieke motivatie bij spelers en trainer coaches is voor mij de sleutel tot succes. Hier valt of staat het slagen van een wedstrijd mee. Dit geldt ook voor mijn studenten en deelnemers aan de opleidingen UEFA B en C Youth. Ik vind het belangrijk om het beste uit de spelers en studenten te halen, steeds een stapje beter. In het heetst van de strijd kan het er fel aan toe gaan, pure gedrevenheid, aan de bar is het weer vergeten.”

Kijk op de onderstaande knoppen voor meer informatie over deze UEFA voetbalopleidingen.

Opleiding UEFA B

Opleiding UEFA C Youth

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken