Je bent nu op de site van CIOS, onderdeel van VISTA college

Dé sportopleidingen
in het hart van het Zuiden

SCROLL VERDER

Sport is mijn vak!

Sporten, coachen, een prestatie leveren, mensen motiveren en begeleiden, sociaal betrokken zijn, deze zaken spreken jou aan. Met onze CIOS opleidingen in Sittard én Venlo word je opgeleid om een echte vakman of vrouw te worden op het gebied van sport en bewegen.

Het docententeam daagt jou uit om in beweging te komen en om je blijvend te ontwikkelen op dit vakgebied. Dit doen ze samen met de vijf andere CIOS opleidingen in Nederland. Jij wordt klaargestoomd om op een enthousiaste wijze een bijdrage in de samenleving te leveren op het gebied van sportiviteit, socialiteit en gezondheid.

Ervaringen van studenten

Lucas Pieters
Sport- en bewegingscoördinator

“Ik ben iemand die lekker bezig en in beweging moet zijn. Ik kan niet lang stilzitten en me ergens heel lang op focussen. Om deze redenen is de CIOS opleiding de ideale opleiding voor mij. Fitness en basketbal zijn mijn hobby’s en in combinatie met mijn opleiding is sport straks ook mijn vak. Ik sta graag voor groepen als sportinstructeur. Tijdens mijn eerste stage heb ik bij mijn eigen basketbalclub les gegeven en trainers geassisteerd. Super leuk om te doen. Mijn gekozen afstudeerrichting is trainer/coach met profiel SCUB, dit wil zeggen dat ik sportles kan gaan geven bij onder andere brandweer, politie en Defensie. Deze richting is zeer uitdagend, je leert echt hard te werken en doorzettingsvermogen op te bouwen.”

Aukje Koetsier
Sport- en bewegingsleider

In het eerste leerjaar krijg je vooral veel sportlessen. Ook al wordt je geen (top) sporter, je moet als sportleider wel de technieken, tactieken en regels van veel sporten beheersen en kennen. Het eerste jaar vond ik daarom erg interessant. De leukste vakken van het tweede jaar vind ik de vakken les- en leidinggeven, omgangskunde en ehbso. Deze laatste is boeiend omdat je zo sporters die een blessure oplopen snel en juist kunt helpen. Je voorkomt hiermee dat de blessure groter wordt. Mijn enthousiasme voor de opleiding komt goed van pas tijdens mijn stage bij de basisschool bij mij in de buurt. Ik geef gymles aan kinderen van groep 3 en 5. Het is heerlijk om een les te verzorgen in de belevingswereld van de zes en acht jarigen. De materialen krijgen dan andere namen, zo is een dikke mat bijvoorbeeld een berg en hiermee is de les lekker levendig.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken