Je bent nu op de site van Techniek, onderdeel van VISTA college

Technicus elektrotechniek en instrumentatie (service en onderhoud)

Sittard, Arendstraat
BBL & BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3-4 jaar
Crebo
25309

Jij fixt het

Goed is niet goed genoeg voor jou. Installaties, apparaten en systemen moeten gewoon werken. Waar jij bent geweest, zijn zelden storingen. Jij zorgt er namelijk voor dat alles wat onder jouw handen komt, goed is geïnstalleerd, afgesteld en ingeregeld. Jij inspecteert, meet, test en optimaliseert. En als dan toch een keer de boel plat gaat, dan draai jij je hand er niet voor om om storingen te lokaliseren, analyseren en op te lossen.

Stressbestendig als je bent, repareer, onderhoud en los je storingen op aan het elektrotechnische gedeelte van apparaten en installaties. Zowel op locatie bij de klant als bij je eigen bedrijf. Nauwgezet inspecteer en modificeer je en maakt apparaten en instrumentatie gebruiksklaar. Je bent flexibel en werkt zelfstandig en houdt van afwisseling. Dat je nooit hoeft te werken aan eenzelfde machine of installatie en dat je vaak op verschillende plekken bent op de meest uiteenlopende uren maakt jou niet uit. Als het probleem maar gefixt kan worden. Deze opleiding biedt jou een basis om door te kunnen groeien naar leidinggevende functies. Doordat wij weten dat niets vaststaat in de techniek laten wij ons programma aansluiten op het HBO. Wiskunde is hiervan een mooi voorbeeld. Je bent met onze wiskunde lessen al beter voorbereid op het HBO!

Niets staat vast in de wereld van techniek, waar ga jij later terecht komen?

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Deze opleiding wordt aangeboden in voltijd en deeltijd. Tijdens je opleiding volg je het praktijk- en theorieonderwijs voor een groot gedeelte bij VISTA. Alle werkzaamheden die je op school uitvoert, zijn gericht op elektrotechniek en instrumentatie. Je leert elektrotechnische inspecties uit te voeren aan installaties en machines én elektrotechnische storingen aan installaties en machines analyseren, verhelpen en voorkomen dat deze in de toekomst weer gaan optreden. Het bedrijfsleven vind het belangrijk dat je niet alleen geschoold wordt in elektrotechniek maar ook dat je iets leert van werktuigbouw. Geen zorgen we maken geen ijzerboer van je maar wel iemand die weet dat je geen ijzer met handen kunt breken en daar een zetbank voor gaat gebruiken.

Maar ook andere vaardigheden komen aanbod. We werken veel met projecten, al dan niet komend uit het bedrijfsleven. Hiermee ervaar je dat hetgeen je maakt ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Maar denk ook aan vaardigheden die je nodig hebt buiten je beroep.

Je werk zal zich zowel richten op onderhoud als oplevering bij nieuwbouw. Naast je gespecialiseerde vakken krijg je ook Nederlands, rekenen en burgerschap en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Uiteraard loop je natuurlijk ook verschillende perioden stage bij een erkend leerbedrijf.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken