Je bent nu op de site van Techniek, onderdeel van VISTA college

Industrieel Service en Onderhoud (monteur werktuigbouwkunde)

Sittard, Arendstraat
BOL & BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25306

Jij bent klaar voor het grote werk

Jij bent niet zo iemand die een brommer wegbrengt als ie hapert. Jij grijpt meteen zelf in. Haalt de motor uit elkaar, zoekt de storing op, repareert en rijdt weer weg. Het interesseert jou hoe motoren en constructies werken en hoe systemen hydraulisch of pneumatisch worden aangedreven. Jij wilt daar meer van weten. Jij wilt onderzoeken, inspecteren, analyseren en oplossen.

Jij wilt meten, testen en rapporteren. Jij wilt herstellen, monteren, afstellen en gebruiksklaar maken. Of dat nu bij de onderhoudsafdeling van je eigen bedrijf is of in dienst van een klant. Je houdt van de afwisseling van je werk. De diversiteit aan apparaten, machines en installaties zijn een uitdaging voor jou. Dat je soms moet werken onder tijdsdruk maakt niet uit. Jij bent stressbestendig en blijft zorgvuldig en zelfverzekerd doorgaan. Jij weet namelijk wat je kunt en waar je voor staat. Je bent besluitvaardig, dienstverlenend en klantgericht. Jij bent gewoon goed. Mocht je een nieuwe uitdaging aan willen gaan bestaan er genoeg mogelijkheden om door te groeien.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Tijdens je opleiding volg je het praktijk- en theorieonderwijs voor een groot gedeelte binnen de school. Alle werkzaamheden op school zijn op werktuigbouwkunde georiënteerd. Het bedrijfsleven vind het belangrijk dat je niet alleen geschoold wordt in werktuigbouw maar ook dat je iets leert van elektrotechniek. Geen zorgen we maken geen elektricien van je maar wel iemand die niet bang is om een vonken te trekken. Je leert werktuigbouwkundige inspecties uit te voeren aan installaties en machines én werktuigbouwkundige storingen aan installaties en machines te analyseren, verhelpen en voorkomen.

Uiteraard ga je ook regelmatig op stage. Daar leer je de fijne kneepjes van het vak. Naast deze vaardigheden komen ook andere vaardigheden aanbod. We werken veel met projecten, al dan niet komend uit het bedrijfsleven. Hiermee ervaar je dat hetgeen je maakt ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Maar denk ook aan vaardigheden die je nodig hebt buiten je beroep.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Wil je na deze studie verder leren, dan kun je kiezen voor de opleiding technicus service en onderhoud werktuigbouw (niveau 4). Wil je meteen werken dan kun je solliciteren bij een technische dienst of onderhoudsafdeling van productie- en service bedrijven.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken