Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college

Praktijkverklaring dienstverlening en zorg

Richting

Zorg & Welzijn

Niveau
Niveau 1

Aan het werk in de sector dienstverlening en zorg met een praktijkverklaring. De juiste en actuele kennis, geleerd in de praktijk en officieel gewaardeerd met een verklaring van het VISTA college. Met de mbo-praktijkverklaring maakt VISTA college een baan in de sector dienstverlening en zorg toegankelijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door werken en leren in de praktijk te combineren. Iets dat misschien niet haalbaar leek, maar nu gerealiseerd kan worden.

Wat leer je?

Met een praktijkverklaring toon je aan aan dat je één of meerdere (delen) van een werkproces beheerst. Je leert bijvoorbeeld (werk)ruimtes gebruiksklaar te maken. Zorgend en/of dienstverlenend werk uit te voeren in werk-,woon- en leefomgeving. En mensen te woord te staan en door te verwijzen naar de juiste collega. Je gaat aan aan de slag bij een leerbedrijf en krijgt praktisch op de werkvloer de kneepjes van het vak geleerd.

Wat kun je na deze opleiding?

Met het behalen van een mbo-praktijkverklaring zijn medewerkers van grote meerwaarde in deze sector. Werkgevers zijn immers steeds meer op zoek naar geschoold personeel. Na het behalen van deze verklaring beschikt de medewerker over de nodige kennis van kleine onderdelen van het vak. Voor deze onderdelen ontvangen ze een verklaring. Na het afronden van dit praktijkleerproces hebben deelnemers een streepje voor op de arbeidsmarkt en zijn ze duurzaam inzetbaar binnen een bedrijf.

Voor wie is deze opleiding?

De praktijkverklaring is er voor iedereen die ouder dan 18 jaar is, nog geen diploma (LTS, LEAO, mavo, mbo etc.) bezit én voor medewerkers die een opstapje nodig hebben om het leren weer op te pakken. De opleiding is in ieder geval ook geschikt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Studiekosten

Deze praktijkverklaring voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Hoe worden vaardigheden getoetst?

Samen met het leerbedrijf maken we een plan van aanpak voor het leren op de werkvloer. Hierin staat wat de medewerker gaat leren en om welk van bovenstaande onderdelen het gaat. Terwijl de medewerker aan het werk is in het leerbedrijf, voert hij/zij in kleine stapjes een aantal taken uit. Uiteindelijk wordt dit in praktijk, op de werkvloer, beoordeeld door de praktijkbegeleider. Behaald? Dan ontvangt de deelnemer een praktijkverklaring.

Bekijk al onze Zorg & Welzijn opleidingen

Meer informatie
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken