Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college

Ondersteunen bij wonen en welbevinden

Richting

Zorg & Welzijn

Opleidingscode
C0033
Niveau
Niveau 2

Een bijdrage leveren aan een prettige leefomgeving van jouw cliënten; dat wil jij toch ook!

Wat leer je?

Met behulp van de opleiding ‘ondersteunen bij wonen en welbevinden’ ontwikkel je specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een fijne woon- en leefomgeving van ouderen in zorginstellingen. Denk daarbij aan onderdelen als schoonmaak, hygiëne, voeding en sociale activiteiten. Zo kun jij straks een zorgvrager van handige tips voorzien en een helpende hand bieden bij het realiseren van een prettige, veilige en verantwoorde leefomgeving.

Wat kun je na deze opleiding?

Zie jij het als een uitdaging om net een stapje verder te gaan bij de zorgverlening voor een cliënt? Werk je als hulp bij de huishouding of voeding en wil je jouw takenpakket verbreden? Dan sluit deze opleiding daar perfect bij aan. Je bent met dit certificaat niet alleen nog breder inzetbaar, maar vergroot ook jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding is met name geschikt voor mensen die de overstap naar de zorg willen maken; zogenaamde zij-instromers (23+). Maar ook voor medewerkers die het mbo-certificaat ‘individuele basiszorg verlenen’ al in hun bezit hebben. Het mbo-certificaat omvat een gedeelte uit de mbo-opleiding ‘helpende Zorg
– Welzijn niveau 2’. Dit certificaat wordt vrijgesteld bij doorstroom tot de opleiding Helpende Zorg – Welzijn niveau 2.

Studiekosten

Dit mbo-certificaat voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Bekijk al onze Zorg & Welzijn opleidingen

Meer informatie
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken