Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college

Eerst Verantwoordelijk Verzorgende

Richting

Zorg & Welzijn

Niveau
Niveau 3 & 4

De ouderzorg is volop in beweging. Dit is zowel binnen als buiten de zorginstellingen goed te merken. Het is duidelijk dat in de complexe en voortdurend veranderende zorgwereld, de rol van naasten en vrijwilligers steeds belangrijker wordt.

De ontwikkelingen in de zorg en in de samenleving als geheel gaan snel en zijn deels onvoorspelbaar. Het is van belang dat je leert omgaan met deze veranderingen en je eigen kwaliteiten benut. Je moet namelijk kunnen omgaan met een massa aan informatie. Leren om je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheden te nemen. Leren te leren en kritische analyses maken. Leren om de nodige kennis om je heen te verzamelen en deze toe te passen in de praktijk. Kennis veroudert immers snel.

Wat leer je?

Deze opleiding is ingericht op basis van het landelijk vastgestelde beroepsprofiel voor de EVV. De opleiding bestaat uit 3 modulen. Binnen iedere module staat een specifieke rol van de Verzorgende EVV centraal. Het programma is als volgt opgebouwd:

Module 1Methodisch werken
Module 2

Communicatie en samenwerken

Deel 1 > in gesprek met client / naaste

Deel 2 > samenwerken met collega’s / andere disciplines

Module 3Kwaliteit en professionaliteit


Wat kun je na deze opleiding?

Na het behalen van de examens, 90% aanwezigheid en een geaccordeerd portfolio, ontvang je van CZO een branche erkend diploma en de daarbij behorende speld. Deze EVV opleiding is geaccrediteerd in het V&V register voor 77 punten.

Studiekosten

Dit branche-certificaat voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Hoe worden vaardigheden getoetst?

De praktijk is de meest krachtige leeromgeving. Je gebruikt voortdurend eigen ervaringen en vraagstukken uit je eigen werksituatie. Zo leer je met én van elkaar. Praktijkopdrachten maken dit concreet. Hierdoor oefen je de lesstof én de vaardigheden in de praktijk. Tevens werk je tijdens de beroepspraktijkvorming aan de ontwikkeling van je competenties op de werkplek. Hierdoor reflecteer je in gesprekken met je werkbegeleider.

Tijdens de opleiding werk je met een portfolio. Met dit portfolio toon je aan wat je hebt gedaan, hoe je dit hebt gedaan en welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt.

Bekijk al onze Zorg & Welzijn opleidingen

Meer informatie
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken