Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Printen
Testimonial Severina

“Fijn dat je eerst kunt proberen of het iets voor je is”

Severina Boi, 54 jaar uit Landgraaf

"Fijn dat je eerst kunt proberen of het iets voor je is"

Nooit had ze kunnen bevroeden dat ze in de ouderenzorg zou belanden. „Dat is niks voor mij. Dacht ik.” Toch stapte ze een paar jaar geleden in én daar heeft ze geen moment spijt van. „Het is echt geweldig. Ik heb altijd zin om naar mijn werk te gaan. De bewoners zijn zo dankbaar dat je er bent. Ze worden blij van me.” En dat geeft haar een boost.

Nu al op volle kracht meedraaien

Vol enthousiasme praat zij-instromer Severina Boi over haar werkleer-traject (via het VISTA college) bij zorgcentrum Molenpark (Sevagram) in Heerlen. Begin 2022 rondt de Landgraafse de opleiding Maatschappelijke Zorg af. Dan is ze officieel ‘persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen’. Maar in feite draait ze nu al op volle kracht mee.

Ze begeleidt bij Molenpark ouderen met dementie. Ze geeft bewoners persoonlijke aandacht. „Waardoor ze een mooie dag kunnen hebben.” Ze wandelt en praat met ze; voert gesprekken met de familie als er iets is; organiseert activiteiten en verzorgt mensen. Het werk geeft haar veel voldoening, verzekert ze.

Van kantoorbaan en schoonheidsspecialist naar persoonlijk begeleider ouderen

Voorheen was ze in totaal andere branches actief. Ze werkte eerst in een winkel, had vervolgens vijftien jaar een kantoorbaan en daarna was ze tien jaar schoonheidsspecialiste en medisch pedicure. Maar ze wilde iets anders en zag dat er veel vraag is naar zorgondersteuners. „Dat ben ik gaan proberen met het idee: ik kan er altijd weer uitstappen.” Het tegenovergestelde gebeurde, ze stoomde door naar een hoger niveau en is nu dus bijna volleerd persoonlijk begeleider. „Hier ga ik mijn pensioen halen. Makkelijk.”

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken