Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Printen
Testimonial Jorris

“Je hebt contact met zoveel verschillende mensen en zoekt steeds naar de juiste oplossing. Heel mooi en afwisselend.”

Jorris Koolen, 34 jaar uit Heerlen

"Van kantoorbaan naar horeca naar de thuiszorg"

Hij zit op zijn plek bij de thuiszorg, vertelt de Heerlense Jorris Koolen. „Het werk is divers”. Hij zet spuiten; koppelt sondevoeding aan; doet stomaverzorging en tal van andere zaken.

Afwisseling en contact met mensen geven voldoening

„Er zijn mensen die je lange tijd in zorg hebt. Maar je verzorgt ook palliatieve cliënten. Of je gaat naar een veertigjarige, wiens arm is gebroken, om antistolling toe te dienen. Je ziet zoveel verschillende mensen. Je leert steeds iets nieuws. Je werkt alleen in de thuiszorg, moet dus zelf op zoek naar oplossingen. Dit geeft mij veel voldoening. De tijd vliegt hier.”

Voorheen deed hij de studie Gezondheidswetenschappen, switchte naar International Business. Liep daarvoor stage bij Thermae 2000. „Het was een kantoorbaan. Heel leuke collega’s hoor, maar ik zat daar te dagdromen.” Het was kortom niet zijn stek. Hij had tal van bijbaantjes, in de horeca onder meer. Maar besefte: het roer moet om.

Een contract en een salaris

Dat gebeurde. Twee jaar geleden begon hij aan het leerwerk traject mbo-verpleegkunde. Normaliter duurt dat vier jaar, maar hij kan dit, met al zijn voorkennis en ervaring, in drie jaar doorlopen. Hij heeft een contract bij MeanderGroep en werkt in Landgraaf. „Fijn ook dat ik nu een standaardsalaris heb, waar ik van kan leven.”

De cliënten zien hem graag komen, ervaart hij. „Ik probeer altijd het ijs te breken en het klinische er een beetje vanaf te halen. Het contact met mensen vind ik heel erg leuk. Sommigen willen dat ik langer blijf, ze zijn eenzaam. Dat kan niet altijd.”

Jorris weet zeker dat hij in de zorgsector blijft. „Hier pas ik.”

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken