Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Printen
Zorg & Welzijn

Zet je ervaring en talent in voor zorg & welzijn

Wil jij hulp bieden en zorgen voor fijne leefomstandigheden voor mensen die (even) niet meer helemaal zelfstandig kunnen functioneren? Ben jij sociaal ingesteld en werk jij graag samen met andere mensen? Dan is een zorgberoep echt iets voor jou.

Van thuiszorg tot apothekersassistent

Er zijn veel verschillende werkvelden binnen Zorg & Welzijn. Denk bijvoorbeeld aan thuiszorg, ziekenhuiszorg, ouderenzorg, kraamzorg, kinderopvang, jeugdzorg, zorg voor mensen met een beperking. Maar ook aan doktersassistenten, apothekersassistenten, medisch secretaressen of optometristen. De mogelijkheden zijn zeer divers.

Daarnaast variëren de werkzaamheden enorm. Van bijvoorbeeld mensen ondersteunen in het dagelijks leven, achterhalen hoe het met iemand gaat en de juiste oplossing regelen. Tot het toedienen van medicijnen en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen.

Maak kennis met de mogelijkheden voor jou in de zorg

In Zorg & Welzijn werk je met mensen en is geen dag hetzelfde. Je kunt echt het verschil maken in iemands leven. Natuurlijk kun je zelf aangeven hoeveel uur je wilt werken. Misschien heb je nog niet eerder in de zorg gewerkt maar heb je wel eigenschappen talenten of (levens)ervaring die heel goed passen. Denk je erover om jouw talenten en ervaring in te zetten? Er zijn diverse mogelijkheden om kennis te maken met werken in de zorg!

Meteen aan de slag

Wanneer je inderdaad aan de slag wilt in de zorg, zijn er verschillende manieren om je te begeleiden. Daarvoor kijken we natuurlijk vooral naar wat jij allemaal al kunt. We hebben ook diverse trainingen en programma’s die je volgt terwijl je al meewerkt op je nieuwe werkplek. Je hoeft dus niet eerst terug de schoolbanken in. Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Maak dan een afspraak met één van onze VISTA coaches voor een vrijblijvend (telefoon)gesprek.

Neem contact met ons op

Ervaar de wereld van zorg en welzijn

Zij maakten een carrière-switch naar de zorg

Twijfel je over werken in de zorg en welzijn? Marijke, Severina en Jorris gingen je voor. Door omscholen naar de zorg zijn zij gelukkiger in hun werk en hebben ze een nieuw toekomstperspectief.

Zelf een dagje meelopen?

Wil je meer weten over werken in de zorg, vraag het dan vooral ook eens hoe het is aan een bekende die in de zorg werkt. Vraag goed door want meestal vinden mensen het heel vanzelfsprekend wat ze dagelijks doen. En niet iedereen is het gewend hierover te vertellen. Of plan een ZORG X-perience via LeoLoopbaan en loop een dagje mee bij een zorginstelling.

Loop een dagje mee

Maak kennis met werken in de zorg

Maak binnen een aantal weken kennis met werken in de zorg. Kijk of werken in de zorg bij je past en welk onderdeel aansluit bij jouw toekomst met het Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn.

Bekijk ons oriëntatieprogramma voor Zorg & Welzijn

Bekijk onze opleidingen

Met onze opleidingen breng je meteen in de praktijk wat je leert. Daarbij sluiten we aan bij al jouw talenten, kennis en ervaring. We hebben een breed assortiment aan opleidingen.

Bekijk onze opleidingen

Wij werken samen met

Zuyderland A RGB kleur og image
Mumc logo web1200 0
Logo mondriaan slider
Youlp logo neg 300dpi
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken