Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Printen
Schoonmakers geslaagd voor cursus Digitale vaardigheden

Schoonmakers geslaagd voor cursus Digitale vaardigheden

Omscholen en bijscholen gebeurt meestal vanaf mbo+ niveau. Maar blijven leren is voor iedereen belangrijk en waardevol. 13 schoonmakers van Balanz Facilitair uit Hoensbroek volgden de module digitale basisvaardigheden.

Een betekenisvolle plek in de maatschappij

Balanz Facilitair, dochter van het Voerendaalse familiebedrijf Vebego, is de eerste Limburgse werkgever die zijn werknemers in de schoonmaakzorg mbo-certificaten digitale vaardigheden laat halen aan het VISTA college. „We geven veel vakinhoudelijke opleidingen, maar nu was het tijd voor een opleiding waar onze medewerkers vooral persoonlijk iets aan hebben”, vertelt Sven Bloem, projectmanager transitie bij Balanz Facilitair. „De doelgroep waar we mee te maken hebben, is vaak niet digitaal vaardig, terwijl dat steeds harder nodig is in een samenleving die zo snel verandert. Het is dan ook niet het belangrijkste wat iemand met de cursus kan als schoonmaker. Het gaat om een betekenisvolle plek in de maatschappij.

Digitale vaardigheden geven zelfvertrouwen

De deelnemers vonden het in het begin best spannend en ze waren bang dat het te hoog gegrepen zou zijn. De cursusleider paste de module tijdens de cursus aan en stemde de cursus nog meer af op de interesses en vragen van de groep. En uiteindelijk zijn alle deelnemers geslaagd. Van harte gefeliciteerd! De deelnemers geven aan dat de cursus zelfvertrouwen geeft en ervoor zorgt dat je beter uit de voeten kunt in de steeds meer digitale samenleving. Zo is het bijvoorbeeld best handig om te weten hoe je digitaal wat bestelt en hoe je kunt zien dat de website veilig is. Daarnaast helpt de kennis ook bij het uitoefenen van een andere functie waar wel wat computerwerk bij zit. Zo heeft één van de deelnemers, Margie Scipio, er zelfs een andere baan aan overgehouden.

Wil je ook de cursus Digitale vaardigheden basis volgen? Of wil je deze module aanbieden aan medewerkers van jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Bekijk ook het volledige nieuwsartikel uit de Limburger

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken